Μετά τον ισολογισμό του οικονομικού έτους 2021, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας συνεδρίασε για να συζητήσει τον προϋπολογισμό του έτους 2022. Η ψήφιση του προϋπολογισμού, είναι από τις σημαντικότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που εκτός από υψηλό πολιτικό συμβολισμό, έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα. Παραδοσιακά, η συζήτηση του προϋπολογισμού τόσο στην Βουλή των Ελλήνων, όσο και στα συλλογικά όργανα της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων της συμπολίτευσης και της λεγόμενης «αντιπολίτευσης». Στην Βουλή των Ελλήνων υπάρχει πλειοψηφία και μειοψηφία, αλλά στον Δήμο Καβάλας, η διοικούσα παράταξη έχει την μειοψηφία των εδρών.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού του έτους 2022, το οποίο κατέθεσε η δημοτική Αρχή, χαρακτηρίστηκε σταθερό, ορθολογικό και ευέλικτο από τον αντιδήμαρχο οικονομικών, Γιάννη Προμούσα, ο οποίος παρουσίασε και τους βασικούς άξονες του προτεινόμενου σχεδίου. Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, γιατί κατανέμει τα διαθέσιμα χρήματα με ρεαλισμό.

Ωστόσο, ορισμένοι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της «αντιπολίτευσης» άσκησαν κριτική και για το σχέδιο προϋπολογισμού, αλλά και για τις πολιτικές επιλογές της διοίκησης του Δήμου. Μερικοί χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα, όπως η Δήμητρα Τσανάκα, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο», η οποία είπε ότι, δεν θα ψηφίσει έναν προϋπολογισμό της ξεφτίλας! Ο Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του 2022, είναι ένα σχέδιο απλής διεκπεραίωσης και μακριά από τις επείγουσες ανάγκες του Δήμου. Ο Άρης Βέρρος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών», σημείωσε ότι, ο προϋπολογισμός δεν δείχνει την πραγματική κατάσταση και τους στόχους της δημοτικής Αρχής. Ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», σχολίασε ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2022 βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία με τα προηγούμενα έτη.

Από την άλλη πλευρά, θετικά ψήφισαν την πρόταση της διοίκησης του Δήμου: ο Βαγγέλης Παππάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», ο Δημήτρης Βογιατζής, επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή», ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κουνάκος, ενώ τοποθετήθηκαν αρνητικά και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αναστασία Ιωσηφίδου, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Δράκος και Χαράλαμπος (Μπάμπης) Κουφατζής. Τελικά, το σχέδιο του προϋπολογισμού του έτους 2022 έλαβε 13 θετικές και 15 αρνητικές ψήφους (σ.σ. αρνητικά ψήφισε και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας, Φωτεινή Κόγια). Να σημειώσουμε ότι, μπορεί να εγκριθεί και να εφαρμοστεί με μία μόλις θετική ψήφο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.