Ο Δήμος Καβάλας, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, το Ιταλικό Ινστιτούτο και το Προξενείο της Ιταλίας στην Καβάλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Tempo Forte, συνδιοργανώνουν, με τη συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και του ξενοδοχείου ΙΜΑΡΕΤ, την μουσική εκδήλωση με τίτλο: «σε απόσπαση με νότες και άριες» (IN TRANSFERTA CON NOTE & OPERE). Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Στο μουσικό σχήμα από την Ιταλία συμμετέχουν τέσσερεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες: η σοπράνο Margherita Pace, o τενόρος Luigi Petroni, ο βιολονίστας Luca Sanzo και η πιανίστρια Serena Marotti. Το μουσικό σχήμα θα πραγματοποιήσει μία τουρνέ στην Ελλάδα, με συνολικά επτά σταθμούς και η Καβάλα αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας, πριν επιστρέψουν στην Ιταλία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοφιλή και αγαπημένα μουσικά κομμάτια από το λυρικό ιταλικό θέατρο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 στο αίθριο του ξενοδοχείου Ιμαρέτ. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων και μεγάλης ζήτησης, το κοινό θα μπορεί να εισέρχεται με κάρτες εισόδου που διατίθενται εκ των προτέρων στα εξής σημεία:

-Περίπτερο ενημέρωσης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην Ε.Ο.Τ.), τηλ. 2510231011

-Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, τηλ. 2510222119

-Ξενοδοχείο ΙΜΑΡΕΤ, τηλ. 2510620151

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας TempoForte, η οποία επικυρώθηκε κατά την πρώτη διάσκεψη κορυφής μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδας στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα. Σκοπός αυτής είναι, η επισημοποίηση μιας ιδιαίτερης συγκυρίας (αρχίζοντας από την άνοιξη του 2018), οπότε και άρχισε η διοργάνωση ποικίλλων εκδηλώσεων σε πολλούς τομείς πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Το TempoForte φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο ιταλικών και ελληνικών πολιτιστικών φορέων, που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις σχέσεις των δύο χωρών».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.