Δημοσκόπηση, το τελευταίο επικοινωνιακό χαρτί των υποψηφίων

0

Πώς να σχολιάσουμε την πρώτη, αν δεν κάνουμε λάθος, δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «Νέα Εγνατία», για τις δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα, για τις εκλογές στο Δήμο Καβάλας;

Είναι αναμενόμενο να χρησιμοποιηθεί, στην προεκλογική περίοδο κι αυτό το επικοινωνιακό χαρτί, το οποίο δημιουργεί πάντα εντυπώσεις και έχει συγκεκριμένο στόχο.

Ο στόχος του είναι να επηρεάσει, ανάλογα με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Γιατί ο ψηφοφόρος που έχει κατασταλάξει, δεν χρειάζεται μία δημοσκόπηση για να επιλέξει ποιον υποψήφιο, δήμαρχο στην προκειμένη περίπτωση, θα δώσει τη ψήφο του.

Και μόνο ότι ο νυν δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής, απολαμβάνει σημαντικών ποσοστών αποδοχής στη δημοτική ενότητα Φιλίππων, είναι για εμάς ένα (απλό) στοιχείο, που μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης.

Είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ότι η δημοτική ενότητα Φιλίππων παραμελήθηκε, σε μεγάλο βαθμό, από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πως είναι δυνατόν η δημοτική αυτή αρχή και ο επικεφαλής της, να τυγχάνουν της προτίμησης της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της περιοχής;

Βεβαίως, οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν το μειονέκτημα ότι δεν άσκησαν διοίκηση, για να έχουν οι δημότες κάτι χειροπιαστό, προκειμένου να τους επιλέξουν.

Επίσης, οι περισσότεροι δεν έχουν μιλήσει, ακόμα, για το πρόγραμμα τους και τα σημεία που αφορούν τον πρώην Δήμο Φιλίππων.

Κάποιοι, μάλιστα, δεν ανακοίνωσαν καν τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των συνδυασμών τους στην περιοχή.

Επομένως, με ποια κριτήρια θα κρίνουν τις υποψηφιότητες αυτές, σε σύγκριση με εκείνη του εν ενεργεία δημάρχου;

Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα κι άλλων δημοσκοπήσεων, αν και είμαστε από εκείνους που δεν τις λαμβάνουν υπόψη τους και λόγω επαγγέλματος και με την ιδιότητα του απλού πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.