• Διακρίνουμε μία προσπάθεια παραγόντων ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου, να απαξιώσουν το έργο ανακαίνισης του «Βερούλειου» γηπέδου. Οι παράγοντες αυτοί έδωσαν την πληροφορία σε τοπική εφημερίδα, ότι η κατάσταση του χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο δεν είναι καλή. Άρχισε να «κιτρινίζει» και εμφανίστηκαν οι ρίζες, γιατί δεν έχει κουρευτεί ακόμα.
  • Κατανοούμε πως υπάρχει μία αδημονία από τα τρία σωματεία που χρησιμοποιούν το γήπεδο ως έδρα, να επιστρέψουν για να «συμμαζευτούν», μετά την αναγκαστική χρήση άλλων γηπέδων στη διάρκεια που γινόταν η παρέμβαση. Ωστόσο, το έργο δεν παρελήφθη από τον Δήμο Καβάλας. Η καθυστέρηση δεν αρέσει, προφανώς, σε κάποιους παράγοντες των σωματείων, οι οποίοι για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους, ψάχνουν και βρίσκουν διάφορα «ψεγάδια».
  • Ο Δήμος Καβάλας έκανε μία μεγάλη δαπάνη, για να ανακαινιστεί το παλιότερο γήπεδο ποδοσφαίρου εντός του αστικού ιστού. Εάν υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις, πρέπει να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν πριν παραδοθεί η αθλητική εγκατάσταση για χρήση. Είναι μία τυπική, αλλά και ουσιαστική, διαδικασία, αφού ο ανάδοχος οφείλει να ολοκληρώσει το αντικείμενο του έργου.
  • Ο χλοοτάπητας είναι, ίσως, το πιο ευαίσθητο τμήμα του έργου. Είναι «ζωντανός οργανισμός», που χρειάζεται καθημερινή φροντίδα από ειδικό άτομο. Ο ανάδοχος δεν έχει τον χρόνο να περιποιηθεί τον χλοοτάπητα, παράλληλα με τις υπόλοιπες εργασίες. Ο Δήμος Καβάλας, δεν μπορεί να παρέμβει αφού οι εργασίες δεν τελείωσαν. Είναι πιθανό, επομένως, ο χλοοτάπητας, που τοποθετήθηκε πριν λίγους μήνες, να εμφανίζει πρόβλημα λόγω της απουσίας καθημερινής φροντίδας.
  • Εάν το επιτρέπει ο ανάδοχος και αφού γίνει η σχετική συνεννόηση, μπορεί ο Δήμος Καβάλας να παρέμβει και να ετοιμάσει τον χλοοτάπητα, έτσι ώστε το γήπεδο να χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά την παράδοση του έργου. Οι διοικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων, αντί να «μετρούν τις ημέρες» για την επιστροφή, πρέπει να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή και να βοηθήσουν, με όποιο τρόπο δύνανται, στην επίλυση των προβλημάτων.
  • Επίσης, εάν ο Δήμος Καβάλας αδυνατεί να έχει υπαλλήλους που θα φροντίζουν για την καλύτερη κατάσταση του χλοοτάπητα στα δύο μεγαλύτερα δημοτικά γυμναστήρια, το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το «Βερούλειο» γήπεδο, ίσως πρέπει να βρει εξωτερικό συνεργάτη για τη συγκεκριμένη δουλειά. Διότι, εάν η περιποίηση γίνεται στην αρχή και μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, ο χλοοτάπητας θα καταστρέφεται από τη χρήση στη διάρκεια της περιόδου. Και η δαπάνη για την επαναφορά του σε καλή κατάσταση, θα είναι μεγαλύτερη από την τακτική παρακολούθηση.
  • Η ανακαίνιση στο «Βερούλειο» γήπεδο έγινε, αλλά δεν σημαίνει πως ολοκληρώθηκε. Θα χρειαστεί και η σημερινή δημοτική αρχή να συμπληρώσει πράγματα και γιατί όχι να βελτιώσει. Υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αναβάθμιση. Οι ανάγκες δεν σταματούν. Κι ούτε ένα έργο λύνει όλα τα ζητήματα. Η χρήση του γηπέδου θα δείξει ποιες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.