• Πόσο, άραγε, μπορεί να πιέσει ο Δήμος Καβάλας την κεντρική διοίκηση, για να υλοποιήσει τα υπεσχημένα; Πέρασε, πόσος καιρός(;), από την επίσκεψη του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Καβάλα και την ανακοίνωση ότι παραχωρούνται είκοσι δύο στρέμματα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, έντεκα στο πάρκο Φαλήρου και άλλα τόσα στο Καρνάγιο. Ωστόσο, απομένει η νομοθετική ρύθμιση, για την επικύρωση της συμφωνίας!
  • Τόσους μήνες, ούτε ο Π. Κουρουμπλής, ούτε οι τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Νομό Καβάλας, δεν ενδιαφέρθηκαν να καταθέσουν προς έγκριση στο Κοινοβούλιο τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
  • Τελικά, ο Π. Κουρουμπλής αντικαταστάθηκε από τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος θα προωθήσει την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης. Εκτός κι αν τον «προλάβουν» οι εθνικές εκλογές! Αυτή είναι, δυστυχώς, η (αστεία) πραγματικότητα στην Ελλάδα. Όποιος περιμένει κάποια νομοθετική ρύθμιση από το κράτος, πρέπει να απεύχεται δύο πράγματα. Να μη γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης και αλλάξει ο υπουργός, ή να μη γίνουν εθνικές εκλογές και αλλάξει η κυβέρνηση!
  • Τότε, το αίτημα μπαίνει στις καλένδες, έως ότου ενημερωθεί ο νέος υπουργός και τηρήσει την υπόσχεση του προηγούμενου, ή των προηγούμενων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εντός του φθινοπώρου θα ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση και οι δύο εκτάσεις των έντεκα στρεμμάτων η καθεμία, θα αποδοθούν για αξιοποίηση στον Δήμο Καβάλας.
  • Λέτε να ψηφιστεί πιο γρήγορα η νομοθετική ρύθμιση, για την παραχώρηση έκτασης στον σύλλογο του Π.Α.Ο.Κ., προκειμένου να κατασκευάσει καινούργιο γήπεδο ποδοσφαίρου; Δεν αποκλείεται. Διότι, να γίνουν εθνικές εκλογές και υπάρξει τυχόν αλλαγή στην κυβέρνηση, ίσως οι επόμενοι κυβερνώντες ακυρώσουν τη δέσμευση του σημερινού πρωθυπουργού.
  • Όσον αφορά τις δύο εκτάσεις που θα παραχωρηθούν στον Δήμο Καβάλας, μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, είναι πολύ σημαντικές για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Τόσο το πάρκο Φαλήρου, όσο και το παραδοσιακό ναυπηγείο (καρνάγιο), έχουν μεγάλη προοπτική βελτίωσης. Η ανάπλασή τους, θα δώσει προστιθέμενη αξία και στις περιοχές και συνολικά στην Καβάλα.
  • Μπροστά από το πάρκο Φαλήρου, επίσης, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας σχεδιάζει να κατασκευάσει την μαρίνα, δηλαδή ένα σύγχρονο αγκυροβόλιο για τουριστικά σκάφη, το οποίο σε συνδυασμό με τις πλωτές προβλήτες εντός του λιμένα «Απόστολος Παύλος», θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα των σκαφών αυτών. Η ανάπλαση της περιοχής του καρνάγιου είναι επιβεβλημένη, γιατί ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για ακίνητα, με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση τους, ενώ θα δρομολογηθεί λύση για το παλιό νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.