-Νομίζω ότι περνάει «στα ψιλά» η μείωση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης, διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, είπε ότι: «Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε διοικητή, να μειώσει τον αριθμό των χειρουργείων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοσοκομείου». Ποιες ανάγκες κύριε διοικητά; Οι συμπολίτες που περιμένουν, κάποιους μήνες, για να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία τους, δεν έχουν ανάγκες; Αν κάποιος, για παράδειγμα, πρέπει να χειρουργηθεί για να επιστρέψει στην εργασία του, πόσο καιρό θα περιμένει να οριστεί (πάλι) το χειρουργείο; Και για πόσο καιρό θα ζει με το πρόβλημα της υγείας του;
-Αυτά τα σκέφτονται οι διοικητές των νοσοκομείων, πριν αποφασίσουν την περικοπή των χειρουργείων; Γιατί δεν δίνεται προτεραιότητα στα προγραμματισμένα χειρουργεία και οι υγειονομικοί να μειωθούν στις «κλινικές» με ασθενείς covid-19; Ας φροντίζουν τους ασθενείς αυτούς οι επίστρατοι γιατροί και οι συμβασιούχοι νοσηλευτές.
-Σταθερή σε διψήφιο αριθμό, είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δημοσκοπήσεις. Σε μία τελευταία σφυγμομέτρηση, όπως διάβασα, η διαφορά είναι 11 ποσοστιαίες μονάδες. Κι αυτό δείχνει, σύμφωνα με τον σχολιογράφο, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αδυνατεί να καρπωθεί την όποια δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβερνητική διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων.
-Δεν αναφέρει, ωστόσο, το καρντάσι ποια είναι τα ποσοστά που έχουν τα συγκεκριμένα κόμματα πριν και μετά την πανδημία, γιατί άκουσα πως συρρικνώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Αν η Νέα Δημοκρατία, π.χ., άρχισε με ποσοστό άνω του 40% πριν την πανδημία και σήμερα βρίσκεται μερικές μονάδες πάνω από το 30%, αυτό είναι ενδιαφέρον στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης, επομένως, μπορεί να έχει διαφορετικές αναγνώσεις.