-Νομίζω ότι περνάει «στα ψιλά» η μείωση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης, διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, είπε ότι: «Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε διοικητή, να μειώσει τον αριθμό των χειρουργείων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοσοκομείου». Ποιες ανάγκες κύριε διοικητά; Οι συμπολίτες που περιμένουν, κάποιους μήνες, για να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία τους, δεν έχουν ανάγκες; Αν κάποιος, για παράδειγμα, πρέπει να χειρουργηθεί για να επιστρέψει στην εργασία του, πόσο καιρό θα περιμένει να οριστεί (πάλι) το χειρουργείο; Και για πόσο καιρό θα ζει με το πρόβλημα της υγείας του;

-Αυτά τα σκέφτονται οι διοικητές των νοσοκομείων, πριν αποφασίσουν την περικοπή των χειρουργείων; Γιατί δεν δίνεται προτεραιότητα στα προγραμματισμένα χειρουργεία και οι υγειονομικοί να μειωθούν στις «κλινικές» με ασθενείς covid-19; Ας φροντίζουν τους ασθενείς αυτούς οι επίστρατοι γιατροί και οι συμβασιούχοι νοσηλευτές.

-Σταθερή σε διψήφιο αριθμό, είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δημοσκοπήσεις. Σε μία τελευταία σφυγμομέτρηση, όπως διάβασα, η διαφορά είναι 11 ποσοστιαίες μονάδες. Κι αυτό δείχνει, σύμφωνα με τον σχολιογράφο, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αδυνατεί να καρπωθεί την όποια δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβερνητική διαχείριση των σοβαρών προβλημάτων.

-Δεν αναφέρει, ωστόσο, το καρντάσι ποια είναι τα ποσοστά που έχουν τα συγκεκριμένα κόμματα πριν και μετά την πανδημία, γιατί άκουσα πως συρρικνώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Αν η Νέα Δημοκρατία, π.χ., άρχισε με ποσοστό άνω του 40% πριν την πανδημία και σήμερα βρίσκεται μερικές μονάδες πάνω από το 30%, αυτό είναι ενδιαφέρον στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης, επομένως, μπορεί να έχει διαφορετικές αναγνώσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.