-Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», απέσπασε δύο βραβεία, πρόσφατα, για το σχέδιο τουριστικής προβολής του Δήμου. Πρόκειται για το σχέδιο που ετοίμασε μία ιδιωτική εταιρεία, με την οποία υπέγραψε σύμβαση η προηγούμενη διοίκηση της «Δημωφέλεια» με πρόεδρο της Αναστασία Ιωσηφίδου.

-Η σύμβαση υπογράφηκε μία ημέρα πριν τελειώσει η θητεία της προηγούμενης δημοτικής Αρχής κι αυτό ενόχλησε τον Θίοντορ, που ετοιμαζόταν να ασκήσει την διοίκηση. Ο Θίοντορ, μάλιστα, ζήτησε (επιτακτικά) από την Αναστασία Ιωσηφίδου, να μην υπογράψει την σύμβαση, γιατί διαφωνούσε με το κόστος και το περιεχόμενο. Πως, όμως, η πρώην πρόεδρος της «Δημωφέλεια» θα αρνούνταν να υπογράψει την σύμβαση με τον εκπρόσωπο της ιδιωτικής εταιρείας που κέρδισε (μειοδότησε) στον δημόσιο (και διεθνή αν δεν κάνω λάθος) διαγωνισμό;

-Η Αν. Ιωσηφίδου υπέγραψε, λοιπόν, για να «κατοχυρώσει» το «έργο» της διοίκησής της. Κι όπως αποδείχτηκε έπραξε ορθά! Το σχέδιο τουριστικής προβολής (του έτους 2020) πήρε τα δύο βραβεία, η «Δημωφέλεια» δεν αντιμετώπισε πολύ πιθανή προσφυγή της ιδιωτικής εταιρείας, για αθέτηση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και το σχέδιο προβολής προστατεύτηκε από την δηλωμένη απόφαση του Θίοντορ να το «βάλει στο συρτάρι», ή να το «επανεξετάσει», όπως είπε ο Κώστας Πεφάνης, πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας.

-Όχι, καρντάσι Κώστα, ο Θίοντορ δεν είχε το δικαίωμα να ζητήσει (σε έντονο ύφος) από την πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης να μην υπογράψει την σύβαση έργου. Είναι ευθεία ανάμειξη στην λειτουργία της «Δημωφέλεια», που έχει διοικητικό συμβούλιο και ελέγχεται από το δημοτικό συμβούλιο. Όταν ζήτησε από την Αν. Ιωσηφίδου να μην υπογράψει, δεν ήταν δήμαρχος, αλλά δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.