Φαίνεται πως το σοβαρό πρόβλημα της παραβατικότητας που αναπτύσσεται στην πλατεία Ελευθερίας, από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων Ρομά, δεν λύθηκε. Αλλά, για ένα χρονικό διάστημα μερικών μηνών «μπήκε κάτω από χαλί». Το ζήτημα επανέφερε, με παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος μετέφερε την καταγγελία που του έκαναν άλλοι Ρομά συμπολίτες.

Επειδή το μεγάλο έργο της ανάπλασης της πλατείας θα αργήσει και το μέτρο της αστυνόμευσης δεν είναι συνεχές, είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση του Δήμου Καβάλας αφενός και αφετέρου η παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, τον οποίο θα επισκεφτεί, όπως δήλωσε, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης. Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά, θα υπάρξει οριστική λύση, ώστε να πάψει η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, να είναι χώρος «φιλοξενίας» παραβατικών ατόμων.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις (σ.σ. μαζί με τοποθετήσεις) προς τη δημοτική Αρχή, από δεκαοκτώ δημοτικούς συμβούλους των υπόλοιπων παρατάξεων. Ο δήμαρχος ενημέρωσε στην αρχή της συνεδρίασης, ότι θα λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) στην Κοινότητα Αμυγδαλεώνα, στο οποίο θα τοποθετηθεί ο υπάλληλος που ορίστηκε να πηγαίνει στο Κοινοτικό κατάστημα, για να εξυπηρετεί τους κατοίκους. Επίσης, θα προχωρήσει η ίδρυση Κ.Ε.Π. και στο Ζυγό, όπως είχε αποφασιστεί πριν από δέκα έτη.

Ο Δήμος Καβάλας, ανέφερε ακόμα ο δήμαρχος, αναμένει την πρόσκληση ενός προγράμματος 55 εκατομμυρίων ευρώ, για τη χρηματοδότηση έργων από το «Πράσινο Ταμείο». Όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, θα λάβει ως οικονομική ενίσχυση από την κεντρική διοίκηση το ποσό των 100.000 ευρώ. Για τη λαϊκή αγορά των Κρηνίδων, ο Θ. Μουριάδης είπε ότι: «Θα πάρουμε τη σωστή απόφαση», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει πρόταση, από ενδιαφερόμενο, για την αξιοποίηση του παλιού κολυμβητηρίου.

Μία εκ των προσεχών ημερών, τέλος, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας, η πρώην δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε πως παρέδωσε 8 εκατομμύρια ευρώ, περίπου, τα οποία δεν «έφαγε στα σουβλάκια», όπως ειπώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, από συνεργάτες του δημάρχου, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. «Μερικοί από τους συνεργάτες σας, δυστυχώς, απέχουν πολύ από τη σοβαρότητα», είπε απευθυνόμενη στον δήμαρχο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.