• Η περίοδος που διανύουμε, μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων, πρέπει να είναι περίοδος περισυλλογής, απολογισμού και σχεδιασμού για την περίοδο που ακολουθεί. Μετά την ανακοίνωση του προπονητή, που έγινε σύντομα, στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας επικρατεί «σιγή ασυρμάτου», όσον αφορά το μέλλον της ομάδας ανδρών. Τουλάχιστον, η διοίκηση μπορούσε και όφειλε να εκδώσει ένα λιτό δελτίο Τύπου, στο οποίο να αναφέρει ότι ο σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη και πως θα γίνει ανακοίνωση π.χ. μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.
  • Χωρίς καμία ενημέρωση, είναι λογικό να υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος από τους φιλάθλους, ή να δημιουργείται παραφιλολογία από εκείνους που ενδιαφέρονται. Η επικοινωνία με τον φίλαθλο κόσμο, είναι ένα σημαντικό κομμάτι στον αθλητισμό, στο οποίο πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση τα σωματεία.
  • Αρχικά, γράφτηκε ότι οι διοικούντες την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αναμένουν την εξέλιξη με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, έπειτα από την πρόταση του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. (Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών) να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων στην Α1 εθνική κατηγορία (Basket League). Η αναδιάρθρωση δεν θα γίνει και τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν όπως και την περασμένη αγωνιστική περίοδο.
  • Μετά, γράφτηκε πως η διοίκηση και ο προπονητής της «Ένωσης» περιμένουν τις ανακατατάξεις στα «ρόστερ» των συλλόγων της Α2 εθνικής κατηγορίας. Και ότι, οι παίκτες που αγωνίστηκαν πέρσι στην ομάδα αναζητούν ένα νέο συμβόλαιο στην Α2 εθνική κατηγορία. Από αυτά, αντιλαμβάνεται κάποιος, ακόμα και απλός φίλαθλος, ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας δεν είναι η πρώτη επιλογή για τους παίκτες.
  • Για να δελεαστεί ένας παίκτης και να συμφωνήσει με οποιοδήποτε σωματείο, οι τρεις βασικοί παράγοντες είναι: το «όνομα» του σωματείου, τα χρήματα και το αγωνιστικό κίνητρο. Στο «όνομα», εκτός από την ονομασία, βάζουμε και την έξωθεν εικόνα που έχει το σωματείο. Δηλαδή, αν η διοίκηση είναι συνεπής στις οικονομικές συμφωνίες που κάνει, αν χρωστάει χρήματα, ή όχι, αν είναι διατεθειμένη να δαπανήσει χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας, ή να διατηρήσει χαμηλό τον προϋπολογισμό (μπάτζετ).
  • Τον δεύτερο παράγοντα τον αναφέραμε παραπάνω και αφορά στα χρήματα που θα δώσει η διοίκηση, για να εξασφαλίσει την υπογραφή ενός παίκτη. Ο τρίτος παράγοντας, μαζί με τη συνέπεια, θεωρούμε ότι μετράει περισσότερο στην τελική απόφαση του παίκτη. Ο αγωνιστικός στόχος, δηλαδή, θα καθορίσει την ποιότητα του «ρόστερ». Όταν η ομάδα έχει φιλόδοξο στόχο, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ή την άνοδο σε υψηλότερη κατηγορία, θα προσελκύσει ποιοτικότερους παίκτες, σε σύγκριση με μία άλλη, η οποία στοχεύει στην παραμονή, άρα δεν θα δαπανήσει πολλά χρήματα, για να αποκτήσει παίκτες που θα τη βοηθήσουν να κάνει πρωταθλητισμό.
  • Δεν θα πλατειάσουμε στη σκέψη μας. Η δική μας ερμηνεία, για τη «σιωπή» που επικρατεί στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, είναι ότι δεν ξεκαθαρίστηκε ο αγωνιστικός στόχος ενόψει της ερχόμενης περιόδου. Το σωματείο που θέλει να πρωταγωνιστήσει, όπως δείχνει η πράξη, κινείται δραστήρια, για να συμφωνήσει γρήγορα με παίκτες που θα κάνουν την αγωνιστική διαφορά, πριν αυτοί υπογράψουν στους ανταγωνιστές. Κι αφού συγκροτήσει τον λεγόμενο βασικό κορμό, μερικές ημέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία προσθέτει τις τελευταίες «πινελιές» στο «ρόστερ».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.