Το βασικό επιχείρημα του Σωματείου των εργαζομένων κατά του προγράμματος εθελουσίας που έχει ξεκινήσει η Ενεργειακή και, γενικότερα, των λιγότερων θέσεων εργασίας που προβλέπει το οργανόγραμμά της, είναι ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των εγκαταστάσεων. 
Ευαίσθητο θέμα σίγουρα το οποίο φυσικά απασχολεί όλους μας στην Καβάλα, αφού 40 χρόνια τώρα δεν είχαμε ποτέ κάποιο ιδιαίτερο θέμα, πέρα από κάποια ελάχιστα εργατικά ατυχήματα παλιότερα που είναι λογικό να έχουν συμβεί σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα σε μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, Άλλωστε, πρόσφατα η Ενεργειακή ανακοίνωσε ότι συμπληρώθηκαν δύο χρόνια χωρίς οποιοδήποτε ατύχημα που θα υποχρέωνε εργαζόμενο να χάσει έστω μια ώρα δουλειάς.


Ωστόσο μάς έχει δημιουργηθεί ένα ερώτημα που μάλλον το ενισχύουν οι κουβέντες μας με απλούς εργαζόμενους στον Πρίνο: βλέπουμε από αναρτήσεις στο Facebook διάφορα πανό και πινακίδες που έχει αναρτήσει το Σωματείο στην πύλη του εργοστασίου Σίγμα και στις εξέδρες του Πρίνου για το θέμα των αλλαγών που έχει αποφασίσει η Ενεργειακή στον Πρίνο. Ειδικά το πανό στην πύλη είναι τεράστιο και καταλαβαίνουμε ότι μεγάλα οχήματα δυσκολεύονται να την περάσουν. Οι δε πινακίδες στις εξέδρες καταλαβαίνουμε ότι έχουν τοποθετηθεί σε πολύ κεντρικά σημεία, από τα οποία η διέλευση εργαζομένων που φέρουν την απαιτούμενη εξάρτυση ασφαλείας είναι καθημερινή υπόθεση.


Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν τα σημεία που έχουν αναρτηθεί τα πανό και οι πινακίδες δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων ειδικά σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού που απαιτεί γρήγορες μετακινήσεις ανθρώπων, μηχανημάτων ή και οχημάτων σε περιορισμένο χώρο… Αν λ.χ. απαιτηθεί να βρεθούν πυροσβεστικά οχήματα στο Σίγμα, θα τρέχουν να μαζέψουν ή να αλλάξουν θέση στο πανό για να μπαινοβγαίνουν με άνεση τα οχήματα; Δυο μέτρα και δυο σταθμά για το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας; 
Περίεργα πράγματα…


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.