Δυστυχώς, πολύ εύκολα ξεχνούν και συγχωρούν οι θάσιοι, ακόμη και με το κέρασμα ενός τσίπουρου, το οποίο θεωρούν ως κορυφαία ένδειξη φιλικής στάσης, σχεδόν αδελφοποίησης. Παίρνουν λοιπόν το σφουγγάρι και σβήνουν όσα δεινά επέφεραν κάποιοι στον τόπο τους, εδώ και δεκαετίες, δίνουν συγχωροχάρτι σε εκείνους που δεν το αξίζουν και αγνοούν εκείνους που με μεγάλους αγώνες, με σοβαρότητα και με πολύ δουλειά, κατάφεραν να συνεφέρουν τον τόπο, να ισορροπήσουν τα πράγματα και να δώσουν μια προοπτική ανάπτυξης στο νησί.

Ο σημερινός Δήμαρχος, ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ, αποδείχθηκε ότι βάζει πάνω από τα κόμματα, πάνω από τα επί μέρους συμφέροντα, πάνω από τις προσωπικές συμπάθειες και προτιμήσεις το συμφέρον του Δήμου. Κυρίως όμως, ο Δήμαρχος δεν κερνάει τσίπουρα. Κερνάει, αλλά όχι για να προσποριστεί νέους ψηφοφόρους ή για να κατευνάσει τον θυμό κάποιων θιγμένων. Τα κεράσματά του είναι φιλικά, κι όχι ψηφοθηρικά.

Βλέπουμε πόσο διαφορετικός είναι από κάποιον άλλον που στο παρελθόν είχε αναγάγει το κέρασμα στο καφενείο, ως το εργαλείο για την επίλυση των προβλημάτων. Του έκανε παράπονα ο συνδημότης του, για κάποιο θέμα του. Η απάντησή του, σχεδόν πάντα ήταν: «Άστα τώρα αυτά και πάμε να σε κεράσω ένα τσιπουράκι, να χαλαρώσουμε». Και ω του θαύματος! Ο οργισμένος δημότης γινόταν πιστός του φίλος και ψηφοφόρος, γιατί ο Δήμαρχος «ήταν καλό παιδί»!!!

Για τις νέες υποψηφιότητες που εμφανίστηκαν τον τελευταίο καιρό στον Δήμο Θάσου, θα εκφράσουμε άποψη αργότερα, αφού υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη μέχρι τις δημοτικές εκλογές.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.