Οι βελτιώσεις που έκανε η κυβέρνηση στο προσχέδιο νόμου για την κοινωνική ασφάλιση, δεν ικανοποίησαν τον δικηγορικό κόσμο της Καβάλας, που αποφάσισε να συνεχίσει την αποχή από τα καθήκοντά του έως τα μέσα Απριλίου 2016. Στο δελτίο Τύπου που απεστάλη αναφέρονται τα εξής: «Ενώ στις αρχές Ιανουαρίου 2016 η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν δεχόταν οποιαδήποτε μεταβολή στις διατάξεις του προσχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, στη συνέχεια, υπό την πίεση της έως σήμερα συνεχιζόμενης αποχής μας, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρμόδιος υπουργός, εξήγγειλαν κάποιες εκπτώσεις-βελτιώσεις σε αυτό. Οι «βελτιώσεις» αυτές, ακόμα κι αν θεωρηθεί ότι βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση, δεν μας ικανοποιούν για τους εξής λόγους:

– Τα προτεινόμενα βελτιωτικά μέτρα δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Έχουν διατυπωθεί μόνο προφορικώς, δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και φυσικά δεν έχουν ενσωματωθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

– Τα παραπάνω μέτρα έχουν προσωρινό χαρακτήρα.

– Η επαγγελματική μας ζωή δεν τελειώνει σε τρία χρόνια, οπότε λήγουν οι μεταβατικού χαρακτήρα εκπτώσεις που εξήγγειλε το Υπουργείο.

Βιώσιμη λύση στο ασφαλιστικό σημαίνει μόνιμη λύση, που διασφαλίζει το μέλλον των ελευθέρων επαγγελματιών. Δεν μπορούμε να δεχθούμε μία λύση που νομιμοποιεί έμμεσα ένα μη αποδεκτό, καταφανώς άδικο και μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Με τις παραδοχές αυτές, το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, που συνεδρίασε την Τετάρτη 30-3-2016, εξουσιοδοτημένο σχετικώς από τη γενική συνέλευση, αποφάσισε:

  • Τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας από τα καθήκοντά τους, από την 5η Απριλίου έως και την 15η Απριλίου 2016.
  • Την επικύρωση της από 29.03.2016 σχετικής ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Να προσκαλέσει, για μία ακόμα φορά, όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του Νομού μας, σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των εξοντωτικών και παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.