• Επιλέξαμε να μην παραβρεθούμε στη (διαδικτυακή) συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουνίου 2020, που έδωσαν οι πρώην υπουργοί και νυν τομεάρχες, Νίκος Παππάς, Σταύρος Αραχωβίτης, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η απόφαση αφορά τη διαμαρτυρία μας, για το απαξιωτικό διαφημιστικό μήνυμα (σποτ) του κόμματος σε βάρος των επαγγελματιών της δημοσιογραφίας, όσον αφορά τα χρήματα που δόθηκαν από την κυβέρνηση για την επικοινωνιακή εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» την περίοδο της καθολικής καραντίνας.
  • Δεν θα προβάλλουμε, ούτε θα επιβραβεύσουμε με την παρουσία μας, πολιτικούς και κόμματα που δυσφημούν το επάγγελμα της δημοσιογραφίας και χρησιμοποιούν προπαγανδιστικές μεθόδους άλλων εποχών, τις οποίες καλύπτουν με τον μανδύα της κριτικής προς την κυβέρνηση. Αν το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ή άλλο κόμμα, θεωρεί ότι έγινε αδιαφανής χρηματοδότηση Μέσων Ενημέρωσης, οφείλει να το αποδείξει με ντοκουμέντα και να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ορθώς αντέδρασε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) και στη συνέχεια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), ενώ περιμέναμε να καταδικάσουν την ενέργεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, όπως και οι Ενώσεις των ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης.
  • Το συγκεκριμένο κόμμα επιτίθεται συστηματικά, εδώ και χρόνια, στα Μέσα Ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους προσβάλλοντας την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Εμείς, λοιπόν, δεν θα προβάλλουμε τους πολιτικούς και τα κόμματα, που συμπεριφέρονται ανήθικα προς τους λειτουργούς της ενημέρωσης.
  • Είμαστε βέβαιοι ότι, αν ζούσε ο Νικόλαος Μάρτης και ήταν υπουργός βόρειας Ελλάδας, δεν υπήρχε περίπτωση να υπογραφεί συμφωνία, η οποία θα περιείχε τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Οποιαδήποτε τιμή στη μνήμη του, όπως η πρόταση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, να ονομαστεί η σήραγγα στην Εγνατία οδό που «διασχίζει» την οροσειρά του Συμβόλου, σε σήραγγα «Νικόλαου Μάρτη», δεν θα αναπαύσει την ψυχή του.
  • Οι ψυχές του Ν. Μάρτη και των πεσόντων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας στις αρχές του 20ου αιώνα θα αναπαυθούν όταν αποκατασταθεί η ιστορική τάξη και αλήθεια. Δυστυχώς σήμερα, δεν φαίνεται να υπάρχουν πολιτικές προσωπικότητες στην Ελλάδα, με τη δράση και το υψηλό πατριωτικό αίσθημα του Ν. Μάρτη, για να διαφυλάξουν τα εθνικά κεκτημένα και δίκαια. Ο Ν. Μάρτης αφιέρωσε τη ζωή του στην προάσπιση της ιστορικής αλήθειας, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, για το βιβλίο που έγραψε με τίτλο: «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας», ενώ σημερινοί βουλευτές αποκαλούν το γειτονικό κράτος με μία πλαστή ονομασία.
  • Το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι πολύ πιο φτωχό σε προσωπικότητες όπως ο Ν. Μάρτης. Ούτε ενδιαφέρονται οι σημερινοί βουλευτές να παραδειγματιστούν από τέτοιες προσωπικότητες, που είχαν έναν άλλο κώδικα αξιών και αρχών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.