• Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, αισθάνθηκε την ανάγκη να «ξεσπάσει» μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Καβάλας, προς εκείνους που κινδυνολογούν για την τουριστική κίνηση την τρέχουσα περίοδο. Φρόντισε, προηγουμένως, να συλλέξει περισσότερα στοιχεία κι από άλλες πηγές, για να έχει πιο «καθαρή εικόνα» στην απάντηση που έδωσε.
  • Την κριτική, πάντως, δεν θα την αποφύγει. Όσο θα ανεβάζει τον πήχη, τόσο πιο απαιτητικοί θα γίνονται και οι κριτές της. Εάν το καλοκαίρι του 2019, για παράδειγμα, το ποσοστό της επισκεψιμότητας είναι το ίδιο, θα την «κράξουν» γιατί δεν απέδωσε το σχέδιο τουριστικής προβολής.
  • Είτε πηγαίνει καλά, είτε όχι, ο τουρισμός, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» θα βρίσκεται συνέχεια στο «στόχαστρο» των κριτών. Το ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί οι κριτές; Εάν είναι επαγγελματίας του τουρισμού, η άποψη του πρέπει να μετρηθεί, γιατί διαμορφώνει το τουριστικό προϊόν.
  • Αν πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο, χρειάζεται αξιολόγηση και επιφύλαξη (μεγάλη), διότι ο σκοπός ενός πολιτικού δεν είναι πάντα αγνός. Ιδιαίτερα εκείνος που διεκδικεί το αξίωμα και την εξουσία, θέλει να βάλει «τρικλοποδιά» και εμπόδια στον αντίπαλο.
  • Έτσι και στην περίπτωση του τουρισμού στην Καβάλα. Λέγοντας μερικοί ότι υπάρχει πτώση και ότι το μήνυμα δεν είναι ευχάριστο για την περίοδο που διανύουμε, επιδιώκουν να υποβαθμίσουν την προσπάθεια που κάνουν αυτοί που ασκούν διοίκηση. Διότι, αν ήθελαν να βοηθήσουν, μέσω της κριτικής, θα έβλαπταν το δικό τους πολιτικό μέλλον!
  • Οι ψηφοφόροι, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, δεν επιβραβεύουν τους πολιτικούς που κάνουν τη λεγόμενη εποικοδομητική κριτική στους κυβερνώντες, αλλά εκείνους που θα υποσχεθούν περισσότερα από τους προηγούμενους. Ποιος θα ψηφίσει έναν πολιτικό, ο οποίος με την κριτική του βοήθησε τους διοικούντες να βελτιωθούν και να επιτύχουν στο έργο τους; Το πιο πιθανό είναι, να ψηφίσουν πάλι τους διοικούντες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.