Δεν θέλουμε Δήμαρχο να κατοικοεδρεύει στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες

0

Πολύ καλά έκανε η Δήμητρα Τσανάκα και πήγε στο Στρασβούργο και ενημερώθηκε για το δίκτυο «Together», στη θέση του Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, έστω ως εμπειρία. Κανείς δεν είπε, ότι ο Δήμος μας θα πρέπει να κόψει κάθε επαφή με τέτοια όργανα της Ευρώπης, ή ότι θα πρέπει να αγνοεί Ευρωπαϊκά προγράμματα. Όπως παραδέχθηκε ο Κωστής Σιμιτσής, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε χωρίς εμάς και το εντόπισε το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Και καλώς το εντόπισε, αφού αυτή είναι η δουλειά του, και καλώς ενταχθήκαμε, και πήραμε και μικρή χρηματοδότηση ως Δήμος.

Ο Κωστής Σιμιτσής, καθόλου δεν θέλησε να μας φωτίσει, ποια ανάγκη υπήρξε, να γίνει Πρόεδρος σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, πράγμα που σημαίνει διάφορες υποχρεώσεις, όπως, το λιγότερο, η ανάγκη για την τακτική φυσική του παρουσία στο Στρασβούργο. Όπως ανάγκη για τη φυσική του παρουσία είχε (έχει) ο Κωστής Σιμιτσής και για τη συμμετοχή του σε όλα τα άλλα όργανα στα οποία συμμετέχει, ακόμη και για να προεδρεύει στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ… Όλα αυτά, σημαίνουν ότι ο Δήμαρχος έπρεπε να λείπει από την Καβάλα, 10-15 μέρες κάθε μήνα.

Το θέμα, όμως είναι, πως οι καβαλιώτες τον είχαν εκλέξει ως Δήμαρχο Καβάλας και όχι ως εκπρόσωπο της Καβάλας στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Ωστόσο, παρά τις παραινέσεις μας, αυτό επέλεξε να κάνει κι αυτό έκανε. Θα θέλαμε όμως, να του συστήσουμε να μην προτρέπει και τη νέα Δήμαρχο Καβάλας, τη Δήμητρα Τσανάκα να ακολουθήσει τη δική του τακτική, δεδομένου ότι η Δήμητρα έχει και μια «φυσική ροπή» για ταξίδια. Οι καβαλιώτες, την εξέλεξαν Δήμαρχο Καβάλας, για να είναι εδώ και να λύνει τα προβλήματα και να προωθεί λύσεις.

Φυσικό, βέβαια, θεωρούμε, να κάνει ταξίδια στην Αθήνα, για να διεκδικεί στα Υπουργεία λύσεις και βεβαίως, κάπου κάπου, να συμμετέχει και σε ευρωπαϊκά φόρα, για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Δεν θέλουμε, όμως, μια Δήμαρχο, μόνιμη κάτοικο Βρυξελλών, που να διοικεί από μακριά τον Δήμο μας, δεδομένου, ότι αυτή, δεν «το έχει» και τόσο, όσο τουλάχιστον ο Σιμιτσής, με την τεχνολογία…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.