• Δεν συμπληρώθηκε ένα ημερολογιακό έτος, από την «καθαρή» έξοδο της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης και οικονομικής επιτήρησης. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται, ακόμα, σε άθλια κατάσταση, παρά τις θετικές δηλώσεις πολιτικών αξιωματούχων και ειδικών αναλυτών, ενώ η κοινωνία σε ακόμα δυσμενέστερη κατάσταση. Δεν γνωρίζουμε πόσο, αλλά θα χρειαστεί σίγουρα μία περίοδος «ανασυγκρότησης» των δυνάμεων και ανάκαμψης (οικονομικής και ψυχολογικής).
  • Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι οι τιμές εισιτηρίων στα διάφορα θεάματα, όπως είναι το θέατρο, πρέπει να διατηρηθούν σε λογικό επίπεδο, έπειτα από την λαίλαπα που προηγήθηκε και δεν έχει τελειώσει. Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές έγινε λόγος για την «εξαφάνιση» της μεσαίας τάξης.
  • Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πως ένας συμπολίτης από την μεσαία τάξη, ένας βιοπαλαιστής με τόσες υποχρεώσεις, θα μπορέσει να διαθέσει το ποσό των είκοσι (20) ευρώ, για να παρακολουθήσει μία παράσταση στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του ομώνυμου φεστιβάλ.
  • Πως, επίσης, ένα ζευγάρι εργαζομένων μέσου εισοδήματος, θα δώσει 40 ευρώ, για να παρακολουθήσει την παράσταση «Νεφέλες» την Παρασκευή 12, ή το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019; Και δεν είναι μόνο το κόστος των εισιτηρίων. Εάν έχει και ένα παιδί, που είναι ηλικίας άνω των 12 ετών και όχι φοιτητής, ή με επίδομα ανεργίας, η έξοδος για θέατρο θα κοστίσει το μίνιμουμ 60 ευρώ! Εμείς, δεν γνωρίζουμε πολλές τριμελείς οικογένειες στην Καβάλα, που θα διαθέσουν με άνεση 60 ευρώ, για να ψυχαγωγηθούν στο φεστιβάλ Φιλίππων.
  • Η άποψη μας είναι, λείπει η λογική από τους υπεύθυνους των θεατρικών σχημάτων που περιοδεύουν κάθε καλοκαίρι στην περιφέρεια της Ελλάδας, με στόχο να ισοσκελίσουν τυχόν οικονομική ζημία του περασμένου χειμώνα, ή να βγάλουν κέρδος.
  • Καλούμε τις διοικήσεις των Οργανισμών αυτών, κρατικών και ιδιωτικών, να δείξουν αυτοσυγκράτηση, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, δεν έχει άλλο υστέρημα να δώσει, για να ψυχαγωγηθεί. Καλούμε, επίσης, τους πολίτες, να «γυρίσουν την πλάτη» σ’ εκείνους, που επιχειρούν να τους πάρουν τα χρήματα με «θεατρικά τεχνάσματα».
  • Τέλος, καλούμε τους διοργανωτές του φεστιβάλ Φιλίππων, να προστατέψουν το κύρος του θεσμού και το θεατρόφιλο κοινό, από τους τυχοδιώκτες του χώρου. Θέλουμε να βλέπουμε το κοίλο του αρχαίου θεάτρου γεμάτο από κόσμο σε όλες τις παραστάσεις και όχι μόνο όταν θα έρχονται «εμπορικοί» θίασοι.
  • Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι οι επόμενες παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, δεν θα έχουν τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ, αλλιώς θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε και να καυτηριάζουμε την παράλογη απαίτηση των παραγωγών. Και μη μας πείτε, ότι οι παραστάσεις έχουν υψηλό κόστος και ότι η περιοδεία στην Ελλάδα είναι δαπανηρή. Είμαστε βέβαιοι, ότι οι υπεύθυνοι της παραγωγής υπολογίζουν τη συνολική δαπάνη και μετά καθορίζουν την τιμή του εισιτηρίου, ώστε να εξισορροπήσουν τα έξοδα με τα έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.