Μετά την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, ότι θέλει να κατασκευάσει ένα καινούργιο κλειστό γήπεδο στο Περιγιάλι, μερικοί σχολίασαν ότι πρέπει να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από τις χίλιες θέσεις και να μπορεί να φιλοξενήσει κι άλλες δραστηριότητες, εκτός από τις αθλητικές διοργανώσεις. Κάποιοι άλλοι είπαν, ότι είναι «πεταμένα λεφτά», γιατί υπάρχουν κλειστά γυμναστήρια στην πόλη. Ασφαλώς και υπάρχουν, αλλά κανένα δεν είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και μη αθλητικές δραστηριότητες, όπως συναυλίες, συνέδρια, κ.ά.

Κάποιοι, επίσης, βάζουν ζήτημα «απόσβεσης» του έργου και οικονομικού οφέλους για την πόλη. Ο Δήμος Καβάλας κατασκευάζει καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις, ή βελτιώνει τις υπάρχουσες, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού. Η «απόσβεση» των έργων γίνεται με τα δεκάδες παιδιά που αθλούνται στις εγκαταστάσεις αυτές. Ένα σχολείο κατασκευάζεται για να μορφωθούν τα παιδιά. Έτσι και μία αθλητική εγκατάσταση, έχει στόχο να προσελκύσει την νεολαία στον αθλητισμό.

Όσον αφορά το οικονομικό όφελος, αυτό προκύπτει άμεσα και έμμεσα. Άμεσα, γιατί όσοι περισσότεροι πολίτες αθλούνται, τόσο μειώνονται οι δαπάνες για την υγεία, ενώ οι αθλητικές διοργανώσεις τονώνουν την οικονομία. Διαφωνούμε, επομένως, ότι τα χρήματα για την κατασκευή του κλειστού γηπέδου στο Περιγιάλι, είναι «πεταμένα λεφτά».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.