-«Ο κύριος Μουριάδης, ήταν παντελώς ανέτοιμος να διοικήσει τον Δήμο κι αυτό το πληρώνει ακριβά ο Δήμος, η πόλη και βεβαίως όλοι εμείς, οι δημότες», δήλωσε η Αναστασία Ιωσηφίδου, δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος στις εκλογές που θα γίνουν το 2023. Εμείς θα σημειώσουμε ότι, ο Θόδωρος Μουριάδης δεν ανέμενε ότι θα εκλεγεί δήμαρχος Καβάλας. Βρέθηκε στην θέση αυτή λόγω ευνοϊκής πολιτικής συγκυρίας και τύχης! Διότι, κατάφερε να κερδίσει «πάνω στο νήμα» τον Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο και να περάσει στον β΄ γύρο των εκλογών το 2019, μαζί με την Δήμητρα Τσανάκα. Έχουμε την αίσθηση, ότι όποιος κι αν βρισκόταν απέναντι στην Δ. Τσανάκα στον β΄ γύρο των εκλογών, θα ήταν νικητής! Βρέθηκε ο Θ. Μουριάδης και οι πολιτικές δυνάμεις που ήθελαν την «αποκαθήλωση» της Δ. Τσανάκα, στήριξαν την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

-Να θυμίσουμε ότι, ο Θ. Μουριάδης τέθηκε επικεφαλής συνδυασμού λόγω πολιτικής συγκυρίας. Ήταν το πρόσωπο που προτιμούσε ο Κωστής Σιμιτσής, για να τον διαδεχτεί στην ηγεσία του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», αφού εκείνος επέλεξε να συνεχίσει την πολιτική πορεία του στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Κι επειδή δεν έγινε εσωτερική διαδικασία, για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», ο Θ. Μουριάδης ανακοίνωσε την κάθοδο του στις δημοτικές εκλογές με νέο συνδυασμό, με την ονομασία «Σύγχρονος Δήμος». Ο Θ. Μουριάδης, επομένως, είναι συνέχεια της περιόδου διοίκησης του Δήμου Καβάλας από τον Κ. Σιμιτσή. Άλλωστε, υπήρξε μέλος του διοικητικού σχήματος ως αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών.

-Ως δήμαρχος σήμερα, εφαρμόζει το πολιτικό δόγμα εκείνης της περιόδου. Δηλαδή, πολλές μελέτες και λίγα έργα. Διότι, είναι ευκολότερη η χρηματοδότηση μελετών, από την χρηματοδότηση κατασκευής έργων. Επίσης, την περίοδο που έκαστε στο έδρανο της αντιπολίτευσης, θα μας επιτρέψετε τον χαρακτηρισμό, ήταν ανύπαρκτος! Δεν θυμόμαστε μία σοβαρή παρέμβαση, είτε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είτε σε δημόσια τοποθέτηση. Υποθέτουμε πως τότε δεν φανταζόταν καν πως στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Απλά, περίμενε να περάσει ο καιρός και να τελειώσει η θητεία του δημοτικού συμβούλου. Ωστόσο, το έδρανο της αντιπολίτευσης είναι «μεγάλο σχολείο», γιατί προετοιμάζει τον αιρετό για να διοικήσει. Ο Θ. Μουριάδης, είχε ένα αδιάφορο πέρασμα από την θέση διοίκησης που του ανατέθηκε. Και ένα ακόμα πιο αδιάφορο πέρασμα, από την θέση του δημοτικού συμβούλου της λεγόμενης αντιπολίτευσης. Δεν είναι έκπληξη, λοιπόν, η αδυναμία του, να ασκήσει διοίκηση ως δήμαρχος.

-Ως επικεφαλής της διοίκησης, έκανε τις ίδιες άστοχες επιλογές συνεργατών, όπως ο πολιτικός του μέντορας, Κ. Σιμιτσής, όταν διοίκησε τον Δήμο Καβάλας για δύο συναπτές θητείες. Να είναι βέβαιοι οι Καβαλιώτες, ότι θα εμφανιστούν κι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι σαν τον Θ. Μουριάδη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Και είναι πολύ πιθανό να εκλεγούν στο αξίωμα, αν συνεχίσουν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες να απέχουν μαζικά από την εκλογική διαδικασία. Και να επιτρέπουν στις μειοψηφίες, τις πολιτικές παρέες, τις ανίερες συμμαχίες και τους εκλογομάγειρες, να καθορίζουν τα πρόσωπα που θα διοικήσουν τον τόπο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.