Δεν έχουν ούτε πλάνο, ούτε σχέδιο πενταετίας

0

Ας ευχηθούμε οι σεισμολογικές έρευνες και το πρόγραμμα των γεωτρήσεων στον κόλπο της Καβάλας να έχουν επιτυχία, όχι μόνο για την επιβίωση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον τοπικό και εθνικό ορυκτό πλούτο, αλλά και για την κοινωνία της Καβάλας.

Όσο θα αναπτύσσεται και θα προοδεύει η εταιρεία, θα υπάρχει προοπτική και για τον τόπο. Το ίδιο ισχύει και για την άλλη μεγάλη (εναπομείνασα) βιομηχανία του Νομού Καβάλας, την ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων), η οποία «βρίσκει τον βηματισμό» της.

Οι ειδήσεις που προέρχονται από τους δύο αυτούς «πυλώνες» της τοπικής οικονομίας, είναι πολύ σημαντικές και οι μόνες ευχάριστες μέσα στην «καταχνιά» και στον «ορυμαγδό» των αρνητικών και ανούσιων προβλημάτων, τα οποία προβάλλονται (κακώς) περισσότερο.

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών δείχνουν ότι, με πολλή, σκληρή και μεθοδική δουλειά, χωρίς «τυμπανοκρουσίες» και εντυπώσεις, παράγεται ουσιαστικό έργο και σημειώνονται μεγάλες επιτυχίες.

Οι δύο εταιρείες προχωρούν βάσει προγράμματος, το οποίο προσπαθούν να υλοποιήσουν, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα εμπόδια, τις «τρικλοποδιές» και την άσχημη συγκυρία για τη χώρα.

Είναι, λοιπόν, παράδειγμα προς μίμηση και για τους αιρετούς άρχοντες του τόπου, που, δυστυχώς, κινούνται χωρίς πρόγραμμα, όραμα και στόχους.

Γι’ αυτό και διακρίνονται για την έλλειψη έργου, επιτυχιών και την αναποτελεσματικότητά τους. Είναι λογικό, επομένως, να έρχονται, πολλές φορές, σε σύγκρουση με την τοπική κοινωνία.

Ακόμα κι όταν αποφασίσουν να κάνουν κάτι που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν μπορούν να εξηγήσουν πειστικά στους πολίτες γιατί θα γίνει αυτό και ποια θα είναι τα οφέλη.

Έτσι, επικρατεί μία καχυποψία και αρνητική διάθεση σε κάθε απόφαση και κίνηση, που προκαλεί αντίδραση, καθυστέρηση και τελικά στασιμότητα και οπισθοδρόμηση.

Η εταιρεία υδρογονανθράκων στον κόλπο της Καβάλας έχει ένα επενδυτικό πλάνο με χρονικό ορίζοντα 15ετίας παρακαλούμε!

Είμαστε βέβαιοι, ότι οι διοικούντες τους Δήμους και το Νομό Καβάλας, δεν έχουν ούτε πλάνο, ούτε καν ένα σχέδιο για την πενταετία που εξελέγησαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.