Παρεμβάσεις, που υπερβαίνουν τις 230.000 ευρώ και αφορούν τη δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών στον Δήμο Παγγαίου, εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, τα σημεία παρέμβασης είναι: α) η παραλία Οφρυνίου εντός οικισμού, β) η παραλία αμμολόφων (περιοχή κατασκηνώσεων), γ) η παραλία Νέας Ηρακλείτσας (στο πάρκινγκ), και δ) η παραλία Νέας Περάμου (στο ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου).

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην προμήθεια και τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού, ώστε να παρέχεται στα άτομα με κινητικές αναπηρίες, ή περιορισμένης κινητικότητας, ολοκληρωμένη η αλυσίδα προσβασιμότητας. Προβλέπεται η κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών που θα αφορούν στη ψυχαγωγία και στην άθληση ατόμων με αναπηρίες, ή περιορισμένης κινητικότητας, συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση, αλλά και στην άρση της περιθωριοποίησής τους. Για κάθε σημείο παρέμβασης προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση: α) διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, η οποία συμπεριλαμβάνει φωτοσυναγερμό, ντουζιέρα και πακέτο τηλεμετρίας, β) χημικής τουαλέτας, γ) μη μόνιμου συναρμολογούμενου αποδυτηρίου, δ) ξύλινου διαδρόμου, ε) χώρου σκίασης και στ) σήμανση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.