Δήμος Παγγαίου: Ο συνδυασμός «Σωστή Επιλογή» στηρίζει τα μέτρα που λαμβάνει η δημοτική Αρχή

0

Η συνδυασμός «Σωστή Επιλογή» του Δήμου Παγγαίου, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, με υψηλό αίσθημα ευθύνης μπροστά στην μεγάλη και δύσκολη δοκιμασία την οποία βιώνουν, εξ’ αιτίας των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι δημότες, συμπαρίσταται στα μέτρα που λαμβάνει η δημοτική Αρχή, τα οποία και στηρίζει ανεπιφύλακτα, έχοντας συνεχή επαφή με τον δήμαρχο, Φίλιππο  Αναστασιάδη, βάζοντας στην πρώτη προτεραιότητα την υγεία των κατοίκων.

Το δελτίο Τύπου συνεχίζει: «Παράλληλα, θέλουμε να συγχαρούμε τους εργαζόμενους στον Δήμο Παγαίου, που επιτελούν τα καθήκοντά τους και ιδιαίτερα όσους επιχειρούν στους κρίσιμους τομείς της καθαριότητας και των κοινωνικών Υπηρεσιών. Καλούμε την δημοτική Αρχή, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στον Δήμο Παγγαίου, ενώ παράλληλα να λειτουργούν όλες οι Υπηρεσίες με ασφάλεια και την επιβαλλόμενη τάξη. Οι απολυμάνσεις και όλες οι ενέργειες καθαρισμού των δημοτικών χώρων, σχολείων και γυμναστηρίων, να γίνουν με το υψηλότερο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας, παρέχοντας στους χρήστες κύκλο εμπιστοσύνης.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, δεν θα μπορούσαμε από το να προβληματιστούμε για το μέλλον που έρχεται και που θα πρέπει να μετριάσουμε την οικονομική ζημία που θα υποστούν οι δημότες μας, ενώ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε ως Δήμος τις προτεραιότητες σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα θα πρέπει:

-με μέτρα ανακούφισης να μειώσουμε με γενναία εκπτωτική πολιτική ΟΛΑ τα ανταποδοτικά τέλη υπηρεσιών που παρέχουμε στους δημότες (ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, καθαριότητα κ.λπ.).

-μειώσεις στα μισθώματα ενοικίασης της χρήσης δημοτικών χώρων στους επαγγελματίες του Δήμου.

-μειώσεις σε τέλη παρεπιδημούντων με ανάλογη πρόταση προς την Πολιτεία για την θεσμοθέτηση του μέτρου.

-αναστολή μέτρων κατασχέσεων σε δημότες, με παράλληλη άρση δέσμευσης τραπεζικών τους λογαριασμών.

-μέτρα για επανασύνδεση δικτύων ύδρευσης σε οικονομικά ευάλωτους δημότες.

Ο τουρισμός θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα από την μεγάλη διάρκεια των μέτρων προστασίας για την μη εξάπλωση του κορονοϊού. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει:

-να επανακαθορίσουμε την πολιτική τουριστικής προβολής, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους.

-οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, θα πρέπει να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο θέμα του κορονοϊού, ώστε να καθορίσουμε κοινή πολιτική στην προσέλευση τουριστών.

-συστολή δαπανών σε εκδηλώσεις που θεωρούνται περιττές, με ταυτόχρονη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων, ώστε να συμβάλλουν στην ανύψωση του ηθικού των δημοτών.

-ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των τοπικών επιχειρήσεων του Δήμου σε όλα τα επίπεδα.

Οι ημέρες που βιώνουμε απαιτούν απ’ όλους ευθύνη, συνεργασία και προ πάντων ψυχραιμία και σοβαρότητα. Η υγεία των δημοτών είναι υπέρτατη και πολύτιμη. Θα παλέψουμε ώστε να την προστατεύσουμε. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε με την δημοτική Αρχή, για να πετύχουμε το απόλυτα θετικό αποτέλεσμα. Στον «πόλεμο» αυτό, δεν περισσεύει κανείς! Για την ώρα, μένουμε σπίτι και ετοιμάζουμε μεθοδικά την επόμενη μέρα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.