Την ικανοποίηση του, για την ένταξη μερικών παρεμβάσεων αστικής αναζωογόνησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εξέφρασε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος πληροφορήθηκε την είδηση και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μία καλή είδηση αρχίζει το 2022, καθώς μόλις πληροφορήθηκα την ένταξη ενός νέου έργου, προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που αφορά παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης του Δήμου Παγγαίου. Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, για την αποδοχή της πρότασης μας και την υποβολή του συγκεκριμένου έργου, καθώς και την Διεύθυνση Προγραμματισμού και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για την άψογη συνεργασία. Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ

Προβλέπεται η ενοποίηση του υπάρχοντος παραλιακού πεζοδρόμου της Νέας Ηρακλείτσας, από το νότιο άκρο της «Αλάνας» μέχρι και το βόρειο άκρο προς το Παλιό Τσιφλίκι, γνωστό ως Παληό. Η παρέμβαση αυτή περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρόμου, όμοιας αρχιτεκτονικής, αισθητικής και λειτουργικότητας με τον υπάρχοντα πεζόδρομο και κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε όλο το εύρος της παρέμβασης, η οποία αναπτύσσεται σε ένα μήκος 1.500 περίπου μέτρων.

Στο λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας θα γίνουν παρεμβάσεις στην χερσαία ζώνη, που θα αφορούν σε ολοκλήρωση με σύγχρονες μεθόδους των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των ελλιμενισμένων σκαφών και σε έργα ανάπλασης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

Προβλέπεται η κατασκευή καινούργιων πεζοδρομίων μεγαλύτερου πλάτους, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων στενών πεζοδρομίων, για την ασφαλέστερη κίνηση των πεζών και τοποθέτηση περιμετρικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην πλατεία αγίου Νικολάου της Ελευθερούπολης, η οποία αποτελεί σημαντική περιοχή του κέντρου της πόλης. Η παρέμβαση αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων με σχεδιασμό προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρίες.

Προβλέπεται, ακόμα, η ανακατασκευή της οδού που οδηγεί από την ανατολική είσοδο της Ελευθερούπολης προς το κτίριο του παλιού Ι.Κ.Α. και μέχρι το Κ.Α.Π.Η.

Προβλέπεται και η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στον οικισμό Εξοχής.

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΡΦΑΝΟΥ

Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμου και ηλεκτροφωτισμού χαμηλής κατανάλωσης, μεταξύ των οικισμών της παραλίας Ορφανού.

Κατά μήκος του κεντρικού άξονα της ανάπλασης και σε διάφορες θέσεις, θα τοποθετηθούν ποδηλατοστάσια για την εξυπηρέτηση των ποδηλατών. Επίσης, θα κατασκευασθούν σημεία στάσης και ανάπαυσης των χρηστών, όπως παγκάκια κ.λπ.

Προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στην παραλία Οφρυνίου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των περιοχών και των υποδομών του Δήμου, προβλέπεται η εγκατάσταση συστήματος υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων. Θα εγκατασταθεί σύστημα διπλών κάδων σε έξι θέσεις, τρεις στην περιοχή παρέμβασης της παραλίας Οφρυνίου και τρεις στην Ελευθερούπολη, συνολικά δώδεκα κάδοι».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.