Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Παγγαίου ενέκρινε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του, την υλοποίηση του έργου MED4ALL, προϋπολογισμού 917,042.20€, ενώ το ποσό που αναλογεί στον Δήμο Παγγαίου ανέρχεται στις 446,615.00€. Ο Δήμος Παγγαίου, τον Απρίλιο του 2016, υπέβαλε πρόταση σε συνεργασία με τον Δήμο Gotse Delchev, που ήταν ο επικεφαλής εταίρος, στο πλαίσιο της δεύτερης πρόσκλησης του προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020, για την αναβάθμιση της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή, με τίτλο: «Improving access and quality of health services in inaccessible and remote settlements of the border region of Gotse Delchev Municipality and Municipality of Paggaio» και ακρωνύμιο «MED4ALL».

Μέρος του προϋπολογισμού που θα διαθέσει ο Δήμος Παγγαίου, αφορά στον εξοπλισμό των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας (321,715.00€) και στην αναβάθμιση των αγροτικών ιατρείων της Γεωργιανής και της Νέας Περάμου (36,000.00), ενώ περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες δράσεις διαχείρισης έργου, δημοσιότητας και βελτίωσης των ικανοτήτων στελεχών των εμπλεκόμενων φορέων. Ο Δήμος Παγγαίου, ως δικαιούχος του έργου, συνεργάζεται με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και τον διοικητή της, Ευστράτιο Πλωμαρίτη, για την ομαλή υλοποίηση του έργου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.