Ο Δήμος Παγγαίου, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, καταδικάζει απερίφραστα τα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στην Τοπική Κοινότητα Αμισιανών. «Τέτοιες πρακτικές, εκτός του ότι είναι ποινικά κολάσιμες, είναι και ηθικά καταδικαστέες απ’ όλη την κοινωνία του Δήμου Παγγαίου και δεν τιμούν, πρωτίστως, τον πολιτισμό μας και το ήθος το οποίο διέπει τους κατοίκους του. Η δημοτική αρχή καλεί τους δημότες, να καταγγέλλουν στις Αρχές οποιοδήποτε περιστατικό βίας, κακοποίησης, ή θανάτωσης ζώου, αδέσποτου, ή δεσποζόμενου, πέφτει στην αντίληψή τους, καθώς το θέμα μάς αφορά όλους», συμπληρώνει το δελτίο Τύπου.

 

Έξι «Γαλάζιες σημαίες» για τις ακτές του Δήμου

 

Επίσης, για τη βράβευση ακτών του Δήμου με τη «Γαλάζια σημαία» αναφέρονται τα εξής: «Η συνέπεια και η συστηματική εργασία που γίνεται, συνεχώς, από τον Δήμο Παγγαίου, κατατάσσουν και πάλι στην κορυφή τις παραλίες του Δήμου με έξι «Γαλάζιες σημαίες». Οι παραλίες που έχουν «Γαλάζια σημαία» είναι οι εξής: Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Ορφάνι, Οφρύνιο/Τούζλα και Σαρακήνα.

Οι παραλίες πληρούν τριάντα τρία αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, συντονιστής του οποίου είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, σχετικά με την ποιότητα υδάτων, την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια των λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Για τις ακτές αυτές, τηρείται αυστηρό χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων ενεργειών για όλη τη θερινή περίοδο, προκειμένου να διατηρούν τις κείμενες προδιαγραφές και κατ’ επέκταση το επάξιο της βράβευσης».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.