Μόνο για τουριστική επένδυση μεγάλου ύψους, που θα περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών, συναινεί η δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου στην πώληση των ακινήτων στην «αλάνα» Νέας Ηρακλείτσας από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Η «αλάνα», αναφέρει το δελτίο Τύπου, είναι «ώριμη» για (τουριστική) αξιοποίηση.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., σε συνεργασία με την ΕΤ.Α.Δ., προτίθενται να προβούν σε πώληση των ακινήτων της αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας με δημόσια διαγωνιστική διαδικασία, με μοναδικό κριτήριο ανάδειξης την προσφερόμενη υψηλότερη τιμή, κάτι που μας βρίσκει, ως Δήμο Παγγαίου, παντελώς αντίθετους. Είμαστε αντίθετοι και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για την παντελή απουσία από τους όρους του διαγωνισμού αυστηρών και ρητών προϋποθέσεων και όρων, χρονικών, τεχνικών και ποιοτικών περί υλοποίησης τουριστικής επένδυσης επί των συγκεκριμένων ακινήτων, που θα ωφελήσει την τοπική οικονομία.

Η θέση, το εμβαδόν και οι επιτρεπόμενες χρήσεις τους, τα καθιστούν κατάλληλα για ανάπτυξη σύγχρονων τουριστικών προϊόντων και μόνο. Αυτή είναι η αμετακίνητη θέση της διοίκησης του Δήμου Παγγαίου. Αποτελεί μονόδρομο η τουριστική αξιοποίηση της αλάνας, διότι με τον τρόπο αυτό, θα αναβαθμιστεί το εγχώριο τουριστικό προϊόν και θα επέλθει η ζητούμενη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Πρέπει να τονιστεί πως, με την ουσιαστική συμβολή της σημερινής διοίκησης του Δήμου Παγγαίου, ένα αναξιοποίητο ακίνητο για πάρα πολλά έτη, με τεράστια όμως αξία και προοπτική ανάπτυξης, είναι, πλέον, ώριμο προς περαιτέρω αξιοποίηση. Η επίκληση του δημόσιου συμφέροντος και δη, ο σκοπός της μείωσης του δημόσιου χρέους από την πώληση της αλάνας, για την εξυπηρέτηση του οποίου λειτουργεί το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., δεν αρκεί. Θεωρούμε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη και χρέος μας προς τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας της Νέας Ηρακλείτσας, αλλά και ολόκληρου του Δήμου Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, να εξασφαλίσουμε -με πρόβλεψη σχετικών όρων και προϋποθέσεων αυστηρών- ότι η άνω περιοχή θα πωληθεί σε επενδυτή, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει τουριστική επένδυση μεγάλου ύψους, που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη σύγχρονου διεθνούς κλάσης ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Συμφωνούμε στην εκποίηση των ακινήτων της αλάνας, εφόσον διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί τουριστική επένδυση υψηλών προδιαγραφών στην πωλούμενη περιοχή από επενδυτές με όραμα, συγκεκριμένο πλάνο, εμπειρία, τεχνογνωσία και κεφάλαιο. Μόνο με αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις συναινούμε στην εκποίηση της γης μας, ώστε να καταστήσουμε την περιοχή, αλλά και ολόκληρη την Περιφέρειά μας, πόλο έλξης και αυτοτελή τουριστικό προορισμό με τεράστια, αδιαμφισβήτητα, οφέλη για την τοπική κοινωνία, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.