Εγκρίθηκε η επιχορήγηση, από το Υπουργείο Εσωτερικών, προς τον Δήμο Νέστου ποσού ύψους 1.067.000€, για την αντικατάσταση των οικοσκευών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες τον Ιούνιο του 2018. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, προσωπικά, έπειτα από έγκαιρες, συντονισμένες και συνεχείς ενέργειες, εξασφάλισαν την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συγκρότησαν δύο επιτροπές με δημοτικούς υπαλλήλους και επικεφαλής τους δημοτικούς συμβούλους, κ.κ. Τουμπεκτσή και Παπαθεοδώρου, που έκαναν την αποτίμηση των ζημιών σε οικοσκευές στη Χρυσούπολη και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα και έστειλαν την έκθεση τους στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε επικοινωνία, επίσης, που είχε ο δήμαρχος Νέστου με τους βουλευτές του Νομού Καβάλας, κατάφερε να είναι ο Δήμος από τους πρώτους που επιχορηγήθηκε με το σημαντικό ποσό που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί εντός του Ιανουαρίου στους δικαιούχους, που είναι γύρω στις τριακόσιες οικογένειες (περίπου 600.000€ στη Χρυσούπολη, 300.000€ στο Χρυσοχώρι και τα υπόλοιπα σε άλλα χωριά του Δήμου). Να σημειωθεί, ακόμα, ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος παρατάθηκε, έως και τις 28 Μαρτίου 2019, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Νέστου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.