Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., στο πλαίσιο της διαρκούς υποστήριξης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την εναλλακτική διαχείριση στερεών αποβλήτων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρουσιάζει τον Δήμο Καβάλας ως παράδειγμα καλής πρακτικής στην κατηγορία των ειδών ένδυσης και υπόδησης.

«Πιο συγκεκριμένα, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην πρωτοβουλία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, με στόχο την μείωση των στερεών αποβλήτων που διατίθενται στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) και αναφέρεται κατά τρόπο αναλυτικό στο σχέδιο που εφαρμόστηκε για τη χωριστή συλλογή μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων ειδών, μέσω της ανάπτυξης δικτύου κάδων συλλογής.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται η αγαστή συνεργασία του Δήμου Καβάλας με την ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε την ολοκληρωμένη διαχείριση των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια, η διαδικασία διαχείρισης των αποβλήτων και τα οφέλη για τον Δήμο Καβάλας, όπως η μείωση των ποσοτήτων οικιακών αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή, η συμμόρφωση με τους στόχους του Ε.Σ.Δ.Α. περί εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας, η ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης των δημοτών και η υποστήριξη υφιστάμενων τραπεζών ενδυμάτων και φιλανθρωπικών φορέων, για τη στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.