Δήμος Καβάλας: Ο Χρ. Ποτόλιας ζήτησε να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, μετά τα αυξημένα κρούσματα του Covid-19

0

Την έκτακτη σύγκλειση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας ζήτησε, με έγγραφο αίτημα προς τον δήμαρχο, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Ποτόλιας, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του Covid-19 στην περιοχή. Αναλυτικά αναφέρει τα ακόλουθα:

Κύριε δήμαρχε,

Μετά τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις, με τη διάδοση του κορονοϊού στην επικράτεια του Δήμου, θεωρούμε ως επείγουσα προτεραιότητα να συνεδριάσει άμεσα, σήμερα-αύριο, το δημοτικό συμβούλιο, για να πάρει αποφάσεις για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, στην εξής κατεύθυνση:

1. Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση, να στείλει άμεσα συνεργεία για μαζικά τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μεγάλους χώρους εργασίας, τα οποία να τοποθετηθούν σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

2. Να απαιτηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, κράτους και Περιφέρειας, να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους στο σύνολο μεγάλων και μικρών χώρων εργασίας, για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας (το πρόσφατο περιστατικό σε μεγάλη εταιρία στον Δήμο με τη διάδοση του COVID-19, έδειξε ότι αυτά τηρούνται τουλάχιστον πλημμελώς).

3. Να απατηθεί από το Υπουργείο υγείας, η επάνδρωση του νοσοκομείου, των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων, με επαρκές μόνιμο προσωπικό και τεχνητά μέσα, προκειμένου αυτά να μπορούν να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων που χρήζουν νοσηλείας, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι, η «εξέλιξη» της πανδημίας θα επεκταθεί σε βάθος χρόνου.

4. Να απαιτηθεί η ενίσχυση του τμήματος που διενεργεί τα τεστ για τον COVID-19 στο νοσοκομείο με προσωπικό και τεχνικά μέσα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις επείγουσες καταστάσεις που βιώνουν οι συνδημότες μας και που αφορούν στην υγεία τους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.