Κάθε έτος, στις 18 Μαΐου, γιορτάζεται η διεθνής ημέρα μουσείων, που είναι αφιερωμένη σε μία θεματική που αφορά στα μουσεία και ευρύτερα στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το έτος 2022, το θέμα που επιλέχθηκε είναι: «Η δύναμη των μουσείων», σε μία προσπάθεια ανάδειξης της δύναμης που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής, το μουσείο καπνού του Δήμου Καβάλας προγραμματίζει την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους, θέτοντας το ερώτημα: «Καπνός: Μπορώ να επανέλθω; Ας το συζητήσουμε!».

«Η συγκεκριμένη «διαλογική αναφορά» άρχισε να εξελίσσεται την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου καπνού, κατά την διάρκεια των προπαρασκευαστικών ενεργειών, για την δημιουργία του προαναφερόμενου υβριδικού project. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτης Αγγελίδης, κατά την επίσκεψή του στο μουσείο, ανέφερε για την δράση: «Το έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του μουσείου καπνού, γι’ ακόμα μία φορά, πρωτοπορεί στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση μιας εκδήλωσης με ιδιαίτερα διαδραστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, στις οποίες προβάλλεται το παρελθόν μέσω του παρόντος, γίνεται η οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για την νέα γενιά».

Στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της φετινής εκδήλωσης αναφέρθηκε και η γενική διευθύντρια της επιχείρησης, Άλκηστις Βλάχου, η οποία παρέθεσε και τις λοιπές λεπτομέρειες για το project: «Καλούμε τους διαδικτυακούς επισκέπτες να παρακολουθήσουν την παραγωγή της ταινίας μικρού μήκος που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του μουσείου καπνού από τις 18 Μαΐου. Απώτερος στόχος είναι, η ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη τόσο μέσα στο μουσείο, όσο κι έξω από το μουσειακό περιβάλλον, αξιοποιώντας τα ψηφιακά μέσα, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η διαδραστικότητα με τον επισκέπτη σχετικά με τις συλλογές και τις ευρύτερες δραστηριότητές του». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην βασική στόχευση της δράσης, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη τόσο της καλλιέργειας του καπνού, όσο και τις εναλλακτικές του χρήσεις, όπως η παραγωγή και δημιουργία αρωματικών, αρωματοθεραπευτικών και καλλυντικών προϊόντων», αναφέρει δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.