Συνάντηση με τους κατοίκους του οικισμού του Νέου Ζυγού, είχαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιδήμαρχος αγροτικού τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), Απόστολος Χρόνης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που απασχολούν σε καθημερινή βάση την τοπική κοινότητα και να παρουσιάσουν τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής, για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων, όπως τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, που είναι απόρροια των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ο Θ. Μουριάδης, είπε ότι για την οριστική επίλυση του προβλήματος, θα συνταχθεί ειδική μελέτη, η οποία θα υποδείξει τρόπους συλλογής και διοχέτευσης των όμβριων υδάτων και θα ανοίξει το δρόμο για ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές οδούς του οικισμού.

Για τα ζητήματα της καθημερινότητας, ο Θ. Παπαδόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις, επεσήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ενισχυθεί το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ενώ υπογράμμισε πως το επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ιατρείο, το οποίο θα λειτουργεί και ως κοινοτικό κατάστημα και στο χώρο που γίνονται οι δραστηριότητες των παλαιστικών σωματείων. Οι κάτοικοι ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για την ορθολογική διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, να κατασκευαστεί μία παιδική χαρά και να μεταφερθεί η στάση της υπεραστικής συγκοινωνίας εντός του οικισμού. Ο Απ. Χρόνης είπε ότι, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, λόγω της άρτιας κατασκευής και της συστηματικής συντήρησης από τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., είναι σε πολύ καλή κατάσταση.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.