Την Τρίτης 4 Οκτωβρίου 2022, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, υπέγραψε σύμβαση με τους εκπροσώπους της ένωση οικονομικών φορέων «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ Δ. ΜΑΜΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑ» και «ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Π.Ε.», για την εκπόνηση μελετών αποτύπωσης και πυροπροστασίας για τα σχολικά κτήρια του Δήμου. Η σύμβαση προβλέπει την εκπόνηση μελετών που αφορούν σε 40 κτήρια, στα οποία λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Καβάλας, ώστε να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, να εντοπιστούν και να τακτοποιηθούν οι τυχόν υπερβάσεις. Συγκεκριμένα, από τους μελετητές ζητούνται τα ακόλουθα:

-Η συμπλήρωση των τοπογραφικών διαγραμμάτων, με στόχο την επικαιροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης.

-Η σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων, στις περιπτώσεις που δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, ή δεν έχει πραγματοποιηθεί αποτύπωση.

-Η συμπλήρωση των αρχιτεκτονικών μελετών, με στόχο την επικαιροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης, με την σύνταξη σχεδίων που απαιτούνται για την νομιμοποίηση του κτίσματος και τεχνική έκθεση.

-Η πλήρης αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης των κτηρίων, στις περιπτώσεις που δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, ή δεν έχει πραγματοποιηθεί αποτύπωση του κτηρίου, με την σύνταξη σχεδίων που απαιτούνται για την νομιμοποίηση του κτίσματος και τεχνική έκθεση.

-Η αποτύπωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης, για να ληφθεί υπόψη στην σύνταξη της μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας.

-Η σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας-σχεδίων κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας (ενεργητικής και παθητικής).

-Η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Το συνολικό κόστος των μελετών είναι 399.137,40 ευρώ και ο χρόνος περαίωσης αυτών 460 ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.