Δήμος Καβάλας: Εγκρίθηκε, με μειοψηφία, το τεχνικό πρόγραμμα του 2022!

0

Με περισσότερες αρνητικές από τις θετικές ψήφους, 16 έναντι 14, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2022. Πρόκειται για τα παράδοξα του νόμου «Κλεισθένης», που δίνει την δυνατότητα στις διοικήσεις των Δήμων που έχουν μειοψηφία στις έδρες των δημοτικών συμβουλίων, να «περνάνε» τον προϋπολογισμό, τον ισολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα ακόμα και με μία θετική ψήφο!

Η εισήγηση που έκανε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιάννης Ιακωβίδης, αλλά και οι παρεμβάσεις του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, δεν έπεισαν όλους τους δημοτικούς συμβούλους να εγκρίνουν το πρόγραμμα του 2022, στο οποίο περιλαμβάνονται μελέτες και έργα που συνεχίζονται από το 2021, συντηρήσεις υποδομών και μερικά νέα έργα. Το τεχνικό πρόγραμμα, είπε ο αντιδήμαρχος, κατανέμεται σε τρεις μεγάλες ομάδες. Οι παρεμβάσεις της πρώτης ομάδας αφορούν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της δεύτερης ομάδας στην ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών και της τρίτης στην κατασκευή καινούργιων, όπως ενός κτηρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου, ενός κλειστού γηπέδου πολλαπλών χρήσεων στο Περιγιάλι. Επίσης, στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022, σημείωσε, γίνεται μία αρχή να «ζωντανέψει το πολύχρονο όραμα» για το σχέδιο πόλεως Περιγιαλίου. Ερωτηθείς, από τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Παπαδόπουλο, σε ποιο ποσοστό υλοποιήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2021, απάντησε ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ο στόχος είναι να υλοποιηθεί το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%).

Το τεχνικό πρόγραμμα υπερψήφισαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Σύγχρονος Δήμος», «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», «Ελληνική Αυγή» και οι ανεξάρτητοι, Γιάννης Προμούσας, Κώστας Κουνάκος, ενώ καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Ανάσα για τον Δήμο», «Ο Τόπος της Ζωής μας», «Συμπαράταξη Πολιτών», «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.