Τα πρόσφατα «επεισόδια» στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων της «Δημωφέλεια» και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), με φραστικές επιθέσεις σε βάρος μελών, από τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο του φεστιβάλ Cosmopolis, Άλκη Ζοπόγλου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Θοδωρή Γκόνη, έγιναν αφορμή, για να διατυπωθούν διαμαρτυρίες στο δημοτικό συμβούλιο, για τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων (έμμισθων) συνεργατών των δημοτικών επιχειρήσεων.

Πρώτη αναφέρθηκε στο ζήτημα η Δήμητρα Τσανάκα, αφού ήταν μέλη του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο» αυτά που δέχτηκαν τις φραστικές επιθέσεις. Αφού ζήτησε την παρέμβαση του δημάρχου, για να νουθετήσει τους δύο καλλιτεχνικούς συμβούλους, δήλωσε πως αν συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά τους, θα αναγκαστεί να μη ψηφίζει τις εισηγήσεις που αφορούν τη «Δημωφέλεια» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Τη «σκυτάλη» πήραν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, με πιο αιχμηρό στην τοποθέτησή του τον Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», ο οποίος δήλωσε, χαρακτηριστικά, ότι: «Γκόνης και Ζοπόγλου «χτίζουν» καριέρες με τα λεφτά των Καβαλιωτών. Δεν έχουν την τσίπα να παραιτηθούν. Εγώ στη θέση τους θα το έκανα». Ζήτησε, μάλιστα, να παραβρεθεί ο Θ. Γκόνης στο δημοτικό συμβούλιο, για να απαντήσει με ποιο κότερο πήγε στο Καστελόριζο!

«Οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, πρέπει να βάζουν στη θέση τους, τους καλλιτεχνικούς διευθυντές», είπε ο Βαγγέλης Παππάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», ενώ ο Νίκος Μαυρίδης, δημοτικός σύμβουλος που εξελέγη με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας», πρόσθεσε ότι: «Τους καλλιτεχνικούς διευθυντές, είναι καλό να τους συμμαζέψουμε».

Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, υπερασπίστηκε τους δύο καλλιτεχνικούς διευθυντές λέγοντας ότι δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας, αλλά προσωπικότητες με ξεχωριστή πορεία στο χώρο του πολιτισμού. «Θα βάλουμε τερπιέ στους ανθρώπους της τέχνης;», σχολίασε και υποσχέθηκε να συζητήσει με τους καλλιτεχνικούς συμβούλους.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κώστας Πεφάνης, παρέδωσε στον δήμαρχο έναν φάκελο, με τις αιτήσεις των εργαζομένων στο Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή», που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. (Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού) για το νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Ο Θ. Μουριάδης δήλωσε προσβεβλημένος από την κίνηση αυτή και τόνισε πως θα υλοποιήσει τη δέσμευση και θα αποσύρει την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης σε βάρος του Νομικού Προσώπου.

Επίσης, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τις επαφές που έκανε στην Αθήνα στο τελευταίο ταξίδι του. Σχετικά με την επίσκεψη στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) για την ακτή Καλαμίτσα, ανέφερε πως είναι υπό συζήτηση, με τη νέα διοίκηση της εταιρείας, το καθεστώς παραχώρησης της ακτής. Η Δ. Τσανάκα συνέστησε την προσοχή για τα αυθαίρετα κτίσματα και απάντησε ότι γίνονται ενέργειες για τη νομιμοποίηση τους. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.