Εδώ και ένα έτος, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, διαπιστώθηκε πρόβλημα στην παροχή νερού για άρδευση στην περιοχή του Ζυγού. «Αμέσως, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, έδωσε εντολή να βρεθεί λύση. Με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, τις οποίες συντόμευσαν, η Τεχνική Υπηρεσία, με την επίβλεψη της αντιδημάρχου, Ευαγγελίας Δρακονάκη, άρχισε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, η ανόρυξη γεώτρησης στα αγροκτήματα Ζυγού. Το νερό που θα παραχθεί από τη γεώτρηση, θα διοχετευθεί στο υφιστάμενο δίκτυο, με τη σύνδεση της γεώτρησης στο αντλιοστάσιο της τοποθεσίας «Πλαγιαστή πέτρα», ενώ το έργο φέρει την ονομασία «Ζυγός 3-Γιατίκτας».

Η γεώτρηση αυτή τροφοδοτεί δίκτυο άρδευσης τριών χιλιομέτρων περίπου και είναι εγκατεστημένο στον κάμπο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζυγού, καλύπτοντας την άρδευση 540 στρεμμάτων περίπου.

Η αρχική διάνοιξη της γεώτρησης πραγματοποιήθηκε το 1961 και από τότε λειτουργούσε κανονικά. Τον τελευταίο καιρό, όμως, παρουσιάστηκε μείωση της ποσότητας του νερού, που θα μπορούσε να αντληθεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στο αντλητικό συγκρότημα της γεώτρησης. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η ποσότητα νερού με τη νέα γεώτρηση, εξωτερικής διαμέτρου της διάτρησης 12,5΄΄ και σωλήνωσης 8΄΄, με βάθος σωλήνωσης 140 περίπου μέτρων, για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης της περιοχής», αναφέρει, ακόμα, το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.