Δήμος Καβάλας: Έγιναν πλήρους απασχόλησης 5 σχολικές καθαρίστριες

0

Επιπλέον πέντε (5) καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης θα διαθέσει η δημοτική Αρχή, για την καλύτερη καθαριότητα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας την περίοδο της πανδημίας του covid-19. Επίσης, θα αυξηθεί κατά μία ώρα το ωράριο εργασίας των υπόλοιπων πενήντα τεσσάρων (54) καθαριστριών μερικής απασχόλησης. Οι συμβάσεις εργασίας τετράμηνης διάρκειας των τριάντα (30) καθαριστριών που προσελήφθησαν, με ειδική νομοθετική διάταξη, τον περασμένο Νοέμβριο, δεν ανανεώθηκαν.

Η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με τα νέα εξειδικευμένα μέτρα περιορισμού της διασποράς του covid-19, που ανακοίνωσε την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η δια ζώσης παράδοση των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας, με εξαίρεση τα Λύκεια, θα συνεχιστεί κανονικά και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για τη διασφάλιση των απαραίτητων κανόνων υγιεινής στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας, όπως επισυνέβη και τον Νοέμβριο του 2020 με την πρόσληψη 30 καθαριστριών, οι συμβάσεις των οποίων έληξαν στις 2 Μαρτίου 2021, ο Δήμος Καβάλας, απευθυνόμενος στο Υπουργείο Εσωτερικών (3759/12-2-2021), ζήτησε εγκαίρως να ενημερωθεί, για το ενδεχόμενο παράτασης των τετράμηνων συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας.

Αντίστοιχο ερώτημα προς το ίδιο Υπουργείο, έθεσε 11 ημέρες αργότερα (23/2) και ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επικαλούμενος τις εγκυκλίους 91546 (24/12/2020) και 9755 (08/02/2021). Η απάντηση που εστάλη προς τον Δήμο Καβάλας, από την Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, ήταν αρνητική, καθώς, όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, οι προαναφερόμενες συμβάσεις συνήφθησαν με τις ειδικές διατάξεις του 39 του ν.4722 (ΦΕΚ Α’ 177) και ως εκ τούτου, δεν δύναται να παραταθούν.

Κατόπιν των ανωτέρω και με βάση τις τρέχουσες ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, εξαντλώντας τα περιθώρια που της παρέχει η ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσισε να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας την μετατροπή των συμβάσεων 5 καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, πέρα από τις 13 που έχουν ήδη προηγηθεί (8/2/2021) και την αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά μία (1) ώρα για τις υπόλοιπες 54 καθαρίστριες».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.