Δήμος Θάσου: Δημιουργία τεσσάρων ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων παραλιών

0

Με την υπ. αριθμ. 2157/448/Α3/15-04-2020 απόφαση της ειδικής γραμματέα διαχείρισης προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ, εντάχθηκε η πράξη «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης ανέρχεται σε 236.955,73€.

Η Πράξη αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού, για τη δημιουργία τεσσάρων (4) ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων παραλιών στον Δήμο Θάσου (λιμανάκι Λιμένα Θάσου, Σκάλας Ποταμιάς, Σκάλας Πρίνου και Τρυπητής Λιμεναρίων). Η προμήθεια, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, για τις παραλίες περιλαμβάνει: μη μόνιμη συναρμολογούμενη διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες στη θάλασσα, διάδρομο παραλίας, μη μόνιμα συναρμολογούμενα αποδυτήρια, χημική τουαλέτα, χώρους σκίασης και στάθμευσης, σήμανση. Ειδικότερα, για την παραλία της Σκάλας Ποταμιάς, η προμήθεια περιλαμβάνει σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης. Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πρόκειται για δράση που σχεδιάστηκε και εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από την παρούσα διοίκηση του Δήμου. Θεωρούμε ότι είναι μία δράση που οδηγεί στη δημιουργία, για πρώτη φορά, υποδομών προσβασιμότητας στο νησί της Θάσου, που θα το καταστήσουν φιλικό προς άτομα με αναπηρίες, είτε κατοίκους του νησιού, είτε επισκέπτες. Άλλη μία δέσμευσή μας άρχισε να υλοποιείται».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.