Σύμφωνα με τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Αξιολογημένων Προτάσεων της Πρόσκλησης της Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τίτλο: «Δράση 4γ.8.1 παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», η πρόταση του Δήμου Θάσου «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και Α.Π.Ε. στο κτίριο του 1ου δημοτικού σχολείου Λιμένα», συνολικής δημόσιας δαπάνης 256.000,00€, έχει αξιολογηθεί θετικά και ως εκ τούτου, προτείνεται προς ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από Α.Π.Ε. στο κτίριο του δημοτικού σχολείου. Ειδικότερα, πρόκειται για οικοδομικές παρεμβάσεις (εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας και θερμομόνωση στέγης και αντικατάσταση παραθύρων και θυρών), ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις (ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος φωτισμού) και για δράσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών συλλεκτών).

Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται, μέσα από μία δυναμική και πολύπλευρη παρέμβαση στο κέλυφος, αλλά και στα συστήματα των κτιρίων, να μειωθεί το ετήσιο κόστος λειτουργίας, καθώς και να βελτιωθούν οι συνθήκες θερμικής άνεσης στο εσωτερικό των χώρων. Η βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία και στους χώρους εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποτελεί προτεραιότητά μας. Στόχος μας είναι, η αξιοποίηση κάθε δυνατού εργαλείου και χρηματοδότησης προς αυτή την κατεύθυνση».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.