• Ο Λουντοβίκ έφτασε στο «παρά ένα», για να ανακοινώσει πως παραιτείται από επικεφαλής της παράταξης (αλλά θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος), αφού ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν είναι (ανθρωπίνως) δυνατό να ανταποκριθεί στις (αυξημένες) υποχρεώσεις του προεκλογικού αγώνα.
  • Η εσωτερική διαδικασία για την εκλογή νέου επικεφαλής του συνδυασμού, την οποία προανήγγειλε πολύ καιρό πριν, δεν έγινε ποτέ. Έκανε δύο θητείες δήμαρχος και διεκδίκησε μία ακόμα, χωρίς επιτυχία. Έτσι, αποφάσισε να «αλλάξει γήπεδο» και να δοκιμάσει στο β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, την περιφερειακή, αξιοποιώντας τις γνωριμίες που έκανε ως δήμαρχος. Οι γνωριμίες χρειάζονται για τον καταρτισμό ψηφοδελτίου, αλλά δεν αρκούν για να εκλεγεί κάποιος περιφερειάρχης.
  • Η Δήμητρα ανακοίνωσε, στον αγιασμό του εκλογικού της κέντρου, ότι θα είναι η τελευταία θητεία της ως δήμαρχος, εάν εκλεγεί πάλι. «Νομίζω πως ότι μπορείς να δώσεις, το δίνεις στα πρώτα οκτώ χρόνια κι από κει κι έπειτα, πρέπει να δώσεις χώρο στους νέους», είπε.
  • Ωστόσο, η Δήμητρα έκανε μία ακόμα θητεία, αν δεν κάνω λάθος, στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, με δήμαρχο τον Στάθη Εριφυλλίδη και άλλες δύο στα έδρανα της μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Στ. Εριφυλλίδη και τον Θόδωρο Καλλιοντζή.
  • Είτε επανεκλεγεί δήμαρχος, είτε όχι, στο τέλος της επόμενης (4ετούς) θητείας, θα συμπληρώσει είκοσι συναπτά έτη στην τοπική αυτοδιοίκηση (η πορεία της άρχισε το έτος 2002)! Θεωρώ, καρντάσια, ότι είναι υπερ-αρκετά. Ενδιάμεσα, το 2009, δοκίμασε να εκλεγεί βουλευτής Καβάλας, αλλά δεν το πέτυχε.
  • Θεωρώ πως δεν θα ασχοληθεί, στη συνέχεια, με τα κοινά, αφού είχε μία «γεμάτη» πορεία και στο χώρο του συνδικαλισμού (ως ιατρός). Άλλωστε, όπως δήλωσε, δεν ήταν το όνειρο της να γίνει δήμαρχος, όπως ονειρεύονται ορισμένοι συνυποψήφιοι της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.