Τη θέση του για τη συμφωνία, σε επίπεδο κυβερνήσεων των κρατών της Ελλάδας και των Σκοπίων, για την ονομασία του δεύτερου, εξέφρασε ο περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό της Π.Γ.Δ.Μ., κ. Ζάεφ. Οφείλουμε όλοι, κόμματα, φορείς, παρατάξεις, οργανώσεις και πρόσωπα, να τοποθετηθούμε με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο. Ως περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλώνω πως είμαι αντίθετος σε αυτή τη συμφωνία.

Δυστυχώς, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών. Εμείς, από την πλευρά μας, επιθυμούμε μία συμφωνία στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, που θα σέβεται την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια, έτσι ώστε οι λαοί μας να καλλιεργήσουν απρόσκοπτα σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και ανάπτυξης.

Θεωρούμε πως η θωράκιση της χώρας επιτυγχάνεται και με την οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών, όπως η Περιφέρειά μας. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος κι εκεί επικεντρώνουμε συστηματικά τις προσπάθειές μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.