Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στο γραφείο του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Τάσου Καρασαββόγλου, με την παρουσία του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας-Θράκης, Στρατή Πλωμαρίτη, συμμετείχε η βουλευτής Καβάλας τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τάνια Ελευθεριάδου, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με Φ.Ε.Κ. που δημοσιεύτηκε στις 5/7/2019 και την απόφαση του πρώην υπουργού υγείας, Ανδρέα Ξανθού, που ελήφθη στις 11/6/2019, έθεσε το νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στις νησιωτικές περιοχές. Το Φ.Ε.Κ. αυτό, είναι το κυριότερο και το πιο χρονοβόρο βήμα που ήταν αναγκαίο να γίνει, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση και λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Η πολιτική βούληση της κυβέρνησής μας ήταν ξεκάθαρη, έστω και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές με την έκδοση του Φ.Ε.Κ. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, πλέον, θα παρακολουθώ από αύριο κιόλας το συγκεκριμένο θέμα. Στόχος μου είναι, να πιέσω προς κάθε κατεύθυνση, για να επισπευστεί ένα έργο που όλοι μας συμφωνούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας, αλλά και επείγον για τη Θάσο.

Σημαντικό είναι επίσης, να θέσουμε τις σωστές βάσεις από τώρα, ώστε να αιτηθούμε τον ακριβή αριθμό ατόμων σε νοσηλευτές και γιατρούς που χρειαζόμαστε για τη σωστή λειτουργία της μονάδας. Ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης, ο οποίος είναι γιατρός και γνωρίζει το θέμα σε όλη του διάσταση, μάς ενημέρωσε ότι εκτός από τα πέντε μηχανήματα, είναι απαραίτητη η διαρκής παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Άρα, χρειαζόμαστε τώρα περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πρίνου, από αυτή που έχει ήδη συντελεστεί τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σήμερα, που έχει εξασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο, απαιτείται η συνεργασία όλων μας, ώστε εκτός από εξοπλισμό και προσωπικό, να δοθεί λύση και στο θέμα της κτιριακής υποδομής που απαιτείται να κατασκευαστεί μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας Πρίνου. Απαιτούμε από τη νέα κυβέρνηση ταχύτητα, ώστε να ανακουφιστούν οι είκοσι οκτώ συμπολίτες από το νησί της Θάσου, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου Καβάλας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί ο «Γολγοθάς» αυτών των ανθρώπων, που μετά την αιμοκάθαρση πρέπει να υποστούν μία απίστευτη ταλαιπωρία μετακίνησης με πλοίο, με κάθε πιθανή καιρική συνθήκη.

Δεν είναι απλώς καθήκον όλων μας. Είναι επείγουσα ανάγκη, να εξασφαλίσουμε καλύτερη ζωή σε αυτούς τους ανθρώπους, που ξεκινούν απ’ όλα τα μέρη του νησιού για να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση, βάζοντας ακόμα και τον εαυτό τους σε κίνδυνο μιας και στη διάρκεια της μετακίνησης μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές ακόμα και μοιραίες για την ίδια τους τη ζωή. Η αιμοκάθαρση για έναν Θάσιο νεφροπαθή, πρέπει να σταματήσει να αποτελεί επείγον περιστατικό. Και μέχρι να λειτουργήσει η μονάδα, για την οποία υπήρξε πολιτική δέσμευση απ’ όλες τις πλευρές, πιέζουμε ώστε να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας στη Θάσο με όλες τις άλλες απαραίτητες ειδικότητες γιατρών, αλλά και πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται και με τις διακομιδές νεφροπαθών και άλλων ασθενών».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.