Με την ευκαιρία της πιθανής επίσκεψης στην Καβάλα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ι. Μουζάλα, ο αναπληρωτής γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής και προσφύγων των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Γιώργος Τσακίρης, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Με την ιδιότητα του αναπληρωτή γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφύγων του κινήματος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», γνωρίζοντας πως μεταφέρω τη γνώμη του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, επισημαίνω ότι θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί η πρόσφατη δέσμευση του κ. υπουργού, για την απομάκρυνση από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», του συνόλου των παραβατικών ασυνόδευτων ανήλικων και η μεταφορά τους σε κλειστή δομή φιλοξενίας. Θα πρέπει δε να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις εκ μέρους του κ. υπουργού:

  • για την άμεση απομάκρυνση από τη δομή, κάθε φιλοξενούμενου που θα παρουσιάσει στο μέλλον παρόμοια παραβατική συμπεριφορά
  • για τη μη μεταφορά στη δομή, προσφύγων με ιστορικό παραβατικότητας
  • για τη μη αποστολή προς φιλοξενία στη δομή, ασυνόδευτων ανηλίκων ηλικίας άνω των 12 ετών

Παράλληλα, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, για την όσο το δυνατό πιο ομοιογενή, από πλευράς εθνικότητας, φυλής και θρησκεύματος, φιλοξενία προσφύγων στη δομή.

Ως μία από τις πόλεις εκείνες της ηπειρωτικής χώρας, που από τις πρώτες δέχθηκαν και αγκάλιασαν τις οικογένειες των προσφύγων, χρηματοδοτώντας και στηρίζοντας τη δημιουργία ανοιχτής δομής φιλοξενίας, εντός του αστικού της ιστού, χωρίς εξάρσεις και έκτροπα, είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό, πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, από τους φιλήσυχους και με ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλοξενίας πολίτες της, οποιαδήποτε «εκμετάλλευση» αυτών τους των συναισθημάτων».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.