Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Hμέρας Τουρισμού έχει ως θέμα: «προσβασιμότητα-τουρισμός για όλους». «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αναδεικνύει τον τουρισμό ως πυλώνα ανάπτυξης, μέσα από μία ολοκληρωμένη πολιτική, η οποία εκτός από δράσεις προβολής, προχωρά στη δημιουργία και βελτίωση υποδομών. Τα δεδομένα το οποία έχουμε, δείχνουν ξεκάθαρα την αύξηση των τουριστών και επιβεβαιώνουν την εικόνα. Παρά τα γενικότερα προβλήματα, οι κινήσεις που έγιναν, με στοχευμένες δράσεις προβολής σε συγκεκριμένες αγορές, απέδωσαν. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνοντας τα επίσημα στοιχεία για το έτος 2015, που αφορούν αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (δεν προσμετρούνται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια), δίνει για την Περιφέρεια μας αυξημένα μεγέθη σε σχέση με το 2014, κατά 9,8% και 6,6% αντίστοιχα», αναφέρει το δελτίο Τύπου.
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εύκολης προσβασιμότητας τόσο για τους πολίτες της περιοχής μας, αλλά και για τους επισκέπτες μας. Άτομα με προβλήματα κινητικότητας, οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και όλοι μας, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, θα επωφεληθούμε από τη βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας. Η κοινωνία μας τις χρειάζεται. Έχουμε δρομολογήσει έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που βελτιώνουν την προσβασιμότητα. Χρηματοδοτούνται τόσο από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, αλλά και μέσω της ΟΧΕ ΕΓΝΑΤΙΑ, με έργα ανάδειξης και βελτίωσης πολιτιστικών τουριστικών πόρων, μέσα από το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και άλλων που έχουν τεθεί στη διάθεση φορέων. Έτσι, η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και κατά συνέπεια και των επισκεπτών μας θα γίνει πράξη. Το όραμά μας, να γίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέσα στην επόμενη πενταετία, τουριστικός προορισμός Αριστείας, θα επιτευχθεί και είναι σημαντικό να φροντίσουμε να είναι προσβάσιμη για όλους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.