• Ο Σύνδεσμος Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, αν δεν κάνω λάθος, αριθμεί γύρω στα πεντακόσια μέλη. Θεωρώ αδύνατον, επομένως, όλοι αυτοί οι συμπολίτες να «συμβαδίζουν με τις «θεματικές ατζέντες» και τα «ενδιαφέροντα» γνωστών ακροδεξιών κινήσεων και κομμάτων», όπως αναφέρει καρντάσι που αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα. Επίσης, είναι τουλάχιστον απρέπεια να θεωρούνται τα συλλογικά όργανα των απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας «παραρτήματα συγκεκριμένων ιδεολογιών και μέρος των κοινωνικών τους θυλάκων». Κι αυτό, επειδή μέλη του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, «τόλμησαν» να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο που υπάρχει στο Λιτόχωρο Πιερίας στη μνήμη δώδεκα ατόμων, εννέα χωροφυλάκων και τριών στρατιωτών, που έχασαν τις ζωές τους σε μία ένοπλη σύγκρουση τον Μάρτιο του 1946.
  • Όπως ανέφερε το σχετικό δελτίο Τύπου, πρόκειται για ετήσιο μνημόσυνο, στο οποίο συμμετέχουν Σύνδεσμοι Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας απ’ όλη την Ελλάδα. Άρα, δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε η τελετή αυτή. Τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, το καρντάσι δεν σχολίασε το γεγονός της «εξωστρέφειας» και της «έκρηξης δραστηριότητας» των Συνδέσμων Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας. Προφανώς, γιατί δεν παρακολουθούσε τη δραστηριότητα του τοπικού Συνδέσμου, η οποία φαίνεται από τα συνεχή δελτία Τύπου που δημοσιεύονται και στο Μέσο Ενημέρωσης που αρθρογραφεί.
  • Είναι άποψη του, ότι τη δράση και τις πρωτοβουλίες των Συνδέσμων αυτών συνοδεύουν «γραφικότητες», αλλά «χοντραίνει το παιχνίδι» συμπληρώνοντας ότι: «σε κάθε περίπτωση, είναι ίδιες κι όμοιες μ’ εκείνες των συνταγματαρχών», εννοώντας τους πρωτεργάτες της δικτατορίας. Απορώ, ειλικρινά, που υπάρχουν σήμερα τέτοια «αρρωστημένα μυαλά», όπως αυτό που έχει το καρντάσι ο συντάκτης του σχολίου. Αλίμονο μας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here