Γρήγορη αποζημίωση, πιθανόν προκαταβολή, στους γεωργούς του Δήμου Παγγαίου!

0

Ο υπουργός εθνικής άμυνας και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παγγαίου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση, μετά την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή και να δρομολογηθεί η διαδικασία συνολικής αποζημίωσης των πληγέντων γεωργών. Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν: ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η γενική γραμματέας του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Χ. Καλογήρου, ο γενικός γραμματέας οικονομικής πολιτικής του Υπουργείου οικονομικών, Ν. Κουλοχέρης και ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, Β. Παπαγεωργίου.

Μετά την σύσκεψη, ο Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Συμμετείχαμε σε μία σύσκεψη με πολλά κυβερνητικά στελέχη, που έσπευσαν να έρθουν στην περιοχή, για να διαπιστώσουν από κοντά το πρόβλημα και να δρομολογηθούν συνολικές λύσεις, ώστε να τρέξει γρήγορα το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Έχουμε συστρατευτεί όλοι, γιατί έχει γίνει κατανοητό το πρόβλημα. Οφείλω να δηλώσω ικανοποιημένος από το γεγονός ότι, όλοι αυτοί ανταποκρίθηκαν και ήρθαν για να δούμε από κοινού τι πρέπει να γίνει και πως θα προχωρήσει το σχέδιο. O συντονισμός των εμπλεκόμενων Υπουργείων στοχεύει στην λήψη στοχευμένων μέτρων, ώστε να αποζημιωθούν γρήγορα και δίκαια οι πληγέντες αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Η συζήτηση ήταν χρήσιμη, ακούστηκαν οι απόψεις των τοπικών παραγόντων και των αγροτών. Απομένει τώρα, να τρέξει γρήγορα το σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης, με μία διαδικασία ταχείας αποζημίωσης των αγροτών που επλήγησαν, αλλά και μία διαδικασία εξασφάλισης του μέλλοντός τους. Σήμερα, όμως, προείχε να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και να αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής και την αποζημίωση των αγροτών. Όλα αρχίζουν με μία διαδικασία γρήγορης αποζημίωσης, μία προκαταβολή πιθανόν, η οποία θα προκύψει μετά την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν, μετά την εκτίμηση της καθολικότητας της καταστροφής από τους εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α. και είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε γρήγορα. Θεωρώ πως έγινε μία καλή αρχή. Άλλωστε, πρόκειται για τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή, που αφορά και την βιωσιμότητα της διατροφικής ασφάλειας της χώρας. Η δουλειά αρχίζει τώρα».

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2-3 Ιουλίου 2022, όπου ενημερώθηκε και συνομίλησε με γεωργούς και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.