Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και των συνθηκών διδασκαλίας την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού covid-19, οι διοικήσεις των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου ανακοίνωσαν ότι, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, δεν θα λειτουργήσουν και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Η απόφαση των δημάρχων, κυρίως του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προκάλεσε ποικίλα και στην πλειοψηφία αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο, από γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που ζητούσαν πειστική απάντηση στο ερώτημα, γιατί δεν λειτουργούν τα σχολεία.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου αναφέρεται ότι: «Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) και την ενημέρωση που είχαμε από την Πολιτική Προστασία αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, θα επικρατήσουν ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες με ολικό παγετό. Οι καιρικές συνθήκες αυτές, καθιστούν δύσκολη την παραμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες, με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την προστασία από τον covid 19».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.