Την αποκατάσταση του φθαρμένου δαπέδου της αυλής του σχολείου, το συντομότερο, ζητούν από τον Δήμο Καβάλας οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του 17ου δημοτικού σχολείου. Πραγματοποίησαν, μάλιστα, γενική συνέλευση και κατέληξαν στο ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:

«Το 17ο δημοτικό σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με τον προαύλειο χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Η κακή κατάσταση του δαπέδου της αυλής δημιουργεί πολλούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, καθώς τα χαλίκια που έχουν αποκαλυφθεί από τη φθορά του χρόνου, έχουν μετατραπεί σε «μαχαίρια» και έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα για τα παιδιά. Καθημερινά, οι γονείς ζούμε με την αγωνία ενός σοβαρού τραυματισμού, που λίγο έλειψε να συμβεί στο παρελθόν σε κάποια παιδιά, τα οποία οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο με σοβαρές σωματικές βλάβες.

Η κατάσταση αυτή της αυλής εμποδίζει τους δασκάλους και τους μαθητές να υλοποιήσουν με αξιοπρεπείς συνθήκες και ασφάλεια το καθημερινό πρόγραμμά τους, ειδικότερα τις αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής. Ειδικά για το μάθημα της γυμναστικής, δάσκαλοι και μαθητές αναγκάζονται στη διάρκεια του χειμώνα να γυμνάζονται σε μία μικρή χαμηλοτάβανη αίθουσα, ακριβώς δίπλα από τον καυστήρα!

Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα βιώνουν η νηπιαγωγός και οι γονείς του 17ου νηπιαγωγείου, που μοιράζεται τον ίδιο προαύλειο χώρο, όπου τα νήπια βρίσκονται ακόμα πιο εκτεθειμένα σε σοβαρούς τραυματισμούς.

Το 17ο δημοτικό σχολείο αποτελεί την «καρδιά» των δραστηριοτήτων των παιδιών όχι μόνο του σχολείου μας, αλλά γενικότερα των παιδιών της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής, καθώς είναι ο μοναδικός οργανωμένος χώρος στη συνοικία όπου μπορούν στον ελεύθερο χρόνο τους να παίξουν. Αυτό σημαίνει ότι, η αποκατάσταση της αυλής θα επηρεάσει θετικά ολόκληρη τη συνοικία.

Τόσο η Διεύθυνση του σχολείου, όσο και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, έχουν επανειλημμένα απευθυνθεί στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του, καθ’ ύλην αρμόδιες για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων των δημοτικών σχολείων, με επίσημα έγγραφα και επιστολές, με σκοπό να προχωρήσει η υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης του δαπέδου και να δοθεί μία τελική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Δυστυχώς, εδώ και χρόνια, ο Δήμος Καβάλας δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας. Ο χρόνος περνά, χωρίς να φαίνεται ορατό κάποιο σχέδιο για την αποκατάσταση της αυλής.

Με απόφαση που ψήφισε ομόφωνα η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου στις 2 Οκτωβρίου 2019, καταθέτουμε ψήφισμα στη διοίκηση και στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας τα εξής αιτήματα:

1) Ένταξη έργου για την αποκατάσταση του προαύλειου χώρου του σχολείου μας στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας για το 2020, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της αποκατάστασης.

2) Ισχυρή δέσμευση της δημοτικής αρχής, ότι θα εκτελέσει, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, το έργο αποκατάστασης που θα ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα. Γνωρίζουμε καλά ότι, ακόμα κι αν ενταχθεί τέτοιο έργο στο τεχνικό πρόγραμμα, μπορεί και να μην υλοποιηθεί, αν η βούληση και η δέσμευση της δημοτικής αρχής δεν είναι ισχυρές.

3) Πρόβλεψη (σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα) για εκπόνηση μελέτης ωρίμανσης και ένταξης του κτιρίου του σχολείου σε ειδικό πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α., για την πλήρη αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υποδομών του. Είμαστε από τα ελάχιστα σχολεία που δεν διαθέτουν ένα μικρό κλειστό γυμναστήριο, ώστε οι μαθητές να γυμνάζονται στη διάρκεια του χειμώνα σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

4) Πλήρη ενημέρωση για τη μελέτη αποκατάστασης που θα εκπονηθεί και θα εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Ως γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 17ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να πετύχουμε τον στόχο μας και να επιστρατεύσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την επίτευξή του. Επιθυμούμε την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, αλλά σε περίπτωση που αντιληφθούμε ότι ο Δήμος δείχνει εκ νέου αδιαφορία για τα δίκαια αιτήματά μας, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νομικό δικαίωμά μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τη σωματική ασφάλεια και ακεραιότητα των παιδιών μας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.