Γνωστή από τον περασμένο Ιανουάριο η ύπαρξη Αρσενικού στο νερό της Ελευθερούπολης

0

Από τον περασμένο Ιανουάριο ήταν γνωστό, στη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου και στην αντιπολίτευση, το ζήτημα της ύπαρξης του στοιχείου Αρσενικό στο πόσιμο νερό της Ελευθερούπολης, όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), είπε ο πρόεδρος, Ανδρέας Καλλινικίδης, δεν χρειάστηκε να πάρει κάποιο μέτρο προστασίας των καταναλωτών, αφού το φαινόμενο ήταν παροδικό και οι τιμές περιεκτικότητας χαμηλότερες από το όριο επικινδυνότητας.

Ο Χρήστος Μποσμπότης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α., που είχε κάνει την ερώτηση, είπε ότι παρά την ύπαρξη του προβλήματος από τον περασμένο Ιανουάριο, η αντιπολίτευση δεν έκανε τίποτα για να το εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά.

Ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης, επίσης, κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου να πάρει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ανεξαρτήτως από τη δήλωση του νομίατρου Καβάλας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Επ’ ευκαιρία, ο επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος αντιπολίτευσης σχολίασε για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», ότι αυτές αποστέλλονται στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία του κράτους και δεν αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Η συνεδρίαση άρχισε με την έκκληση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Βασίλη Δαμιανίδη, να επικρατήσουν χαμηλοί τόνοι στην αίθουσα, στις υπολειπόμενες συνεδριάσεις έως τις εκλογές και η προεκλογική αντιπαράθεση να μεταφερθεί σε άλλους χώρους.

Ο Γιάννης Φιλόσογλου, επίσης, ζήτησε την παρέμβαση της διοίκησης, προκειμένου να σταματήσει το απαράδεκτο, όπως το χαρακτήρισε, φαινόμενο κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να «επιβλέπουν» δημοτικά έργα.

Ο Κρυστάλλης Τζιτζιός, πρόεδρος της δημοτικής σχολικής επιτροπής, ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι αρχίζει η λειτουργία των επτά τμημάτων, τεσσάρων στην Ελευθερούπολη και τριών στη Νέα Πέραμο, για την εκμάθηση ξένων γλωσσών και πληροφορικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός προγράμματος δια βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Ακόμα, συνέστησε την προσοχή στους διοικούντες το Δήμο, για το μείζον πρόβλημα της αδειοδότησης των γυμναστηρίων και των γηπέδων ποδοσφαίρου από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2014-2015).

Τέλος, η αντιπολίτευση καταψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, για την εξασφάλιση χρημάτων με σκοπό την πληρωμή των σαράντα εργαζομένων που θα προσληφθούν για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.