Συνταγές της ελληνικής παράδοσης, είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι φίλες και οι φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της περασμένης Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Βαλκανικής Λαογραφίας. Μία εκδήλωση εμπνευσμένη από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Ιωσηφίνα Σεχλίδου, η οποία έκανε και την παρουσίαση των εδεσμάτων που δοκίμασαν οι παρευρισκόμενοι. Το θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο ρόλος της ελληνίδας στην εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης, από την «αυγή» της ελληνικής ιστορίας». Συνταγές που μεταλαμπαδεύτηκαν από γενιά σε γενιά, που λατρεύτηκαν από μικρούς και μεγάλους, μαζί με την ιστορία της καθεμιάς, αναλύθηκαν με τη δέουσα προσοχή από την Ι. Σεχλίδου. Οι καλεσμένοι έμειναν κατενθουσιασμένοι, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στο μέλλον, για να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, που τόσα πολλά έχει να προσφέρει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.