Στις 29 και 30 Ιουλίου 2019, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γιορτάστηκε με θρησκευτική ευλάβεια η μνήμη του αγίου αποστόλου Σίλα, συνεργού του φωτιστή και πολιούχου αγίου αποστόλου Παύλου. Στο σημείο, όπου σύμφωνα με την παράδοση, αναπαύτηκε κατά την οδοιπορία από το λιμάνι της αρχαίας Νεάπολης (σημερινής Καβάλας) προς τους Φιλίππους ο απόστολος Παύλος, με τον συνοδίτη του απόστολο Σίλα στην ιερά Μονή του, τελέσθηκαν οι προγραμματισμένες ιερές εόρτιες ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2019, μετά τον Εσπερινό, ο μητροπολίτης, κ. Στέφανος, μαζί με τον ιερό κλήρο και τον λαό σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, τέλεσε το μνημόσυνο επί του τάφου του αείμνηστου Προκοπίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από την αιφνίδια κοίμησή του. Το πλήρωμα της πρώτης σε Ελλάδα και Ευρώπη χριστιανικής Εκκλησίας, με την καθοδήγηση του μητροπολίτη, κ. Στεφάνου, απέδωσε την οφειλόμενη τιμή προς τους φυτουργούς της πίστεως και κατέθεσε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του, για μία ακόμα φορά, προς τον επί 43 έτη ακούραστο εργάτη του αμπελώνος του Χριστού, Προκοπίου, του οποίου η μνήμη παραμένει στις καρδιές όλων άσβεστη και ζωντανή.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.