Για το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. και το 1ο Ε.Κ. Καβάλας: «Μία νέα αρχή», με δύο δράσεις για τους μαθητές

0

Το σχολικό έτος 2021-2022, μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Καβάλας συμμετείχαν σε δύο δράσεις του προγράμματος «Μία νέα αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», με θέμα «ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!» και «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ».

Συγκεκριμένα, Το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καβάλας, σε συνεργασία με το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας, στο πλαίσιο της διάχυσης του παραπάνω προγράμματος, πραγματοποίησε ημερίδα την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, την οποία παρακολούθησε πλήθος μαθητών των σχολείων και κάτοικοι της πόλης. Στην υπο-δράση με θέμα: «ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!», στην ημερίδα και κατά την διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές και οι πολίτες ενημερώθηκαν για θέματα υγείας, με σκοπό την προστασία, την βελτίωση και την προαγωγή της ψυχικής, σωματικής υγείας και της κοινωνικής ευεξίας, µε την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και της κριτικής σκέψης τους και το σημαντικότερο, ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα δημόσιας υγείας. Μαθητές των τάξεων Β και Γ, του τομέα υγείας, πρόνοιας και ευεξίας, μαζί με την καθηγήτρια, Ευφροσύνη Τσαρτσαρή: δημιούργησαν εκπαιδευτικό υλικό με πληροφορίες για την αγωγή και πρόληψη της υγείας, διερεύνησαν θέματα που αφορούν την σεξουαλική υγεία (σωματική υγεία, πρόληψη ΣΜΝ), εκπαιδεύτηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΑ) και εφάρμοσαν εργαστηριακές πράξεις για την πρόληψη της υγείας στον πληθυσμό, όπως είναι η μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου αίματος, κορεσμό οξυγόνου.

Στην υπο-δράση με θέμα: «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ», οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος, με υπεύθυνη καθηγήτρια την γεωπόνο Γεωργία Καραβίτη, δημιούργησαν στον προαύλιο χώρο του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας, έναν πειραματικό βιολογικό βοτανόκηπο. Για την δημιουργία του κήπου χρησιμοποιήθηκε ένα υπερυψωμένο γαλβανιζέ παρτέρι τεσσάρων μέτρων, το οποίο φυτεύτηκε σύμφωνα με τις μεθόδους της περμακουλτούρας. Το δενδρολίβανο, η λεβάντα, η ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο, το δίκταμο, η αρμπαρόριζα, η μέντα, ο δυόσμος και ο βασιλικός, θα καλλιεργηθούν εκεί βιολογικά. Πολύτιμος συνεργάτης σε αυτό το έργο, ήταν ο υπεύθυνος του Κτήματος ΕΡΕΙΚΗ, παραγωγός βιολογικών βοτάνων στην ορεινή Λεύκη Καβάλας, Νίκος Γκίκας, τον οποίο και επισκέφτηκαν στο κτήμα του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.